Provjera Hrvatske U-21

Gračan: "Slovenija je protivnik po mjeri"

03.03.2014.

Gračan: "Slovenija je protivnik po mjeri"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan najavio je prijateljsku utakmicu sa Slovenijom.

Hrvatska U-21 zaigrat će u srijedu u Koperu protiv odgovarajuće slovenske vrste, s početkom u 15 sati. Za utakmicu će se pripremati u Umagu, a mladi reprezentativci iz Italije doći će izravno u Umag. Izbornik Nenad Gračan za ovu akciju ipak neće moći računati na braniča Rome Tina Jedvaja, zbog ozljede koju vuče već desetak dana.

"Utakmica nam je vrlo važna jer se radi o zadnjoj provjeri prije kvalifikacijskog dvoboja protiv Ukrajine u svibnju. Mi ćemo, osim toga, priliku dati i nekim mlađim igračima koji će ući i u sljedeći ciklus, iz 1994. i 1995. godišta", najavio je Gračan.

"Važan je i rezultat, igramo protiv protivnika po mjeri. Slovenija je agresivna momčad i dobro igra u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Primjerice, pobijedili su Bugarsku u gostima 5:1. Ozbiljan su suparnik", dodao je.

Nenad Gračan i izbornik Hrvatske U-19 nedavno su vodili trodnevni kamp HNS-a u Istri u sklopu kojega je sudjelovao veći broj mladih hrvatskih nogometaša.

"Sigurno je dobro došao taj kamp, na te igrače već sada računamo. Pozvali smo Kolara, koji se dokazao upravo u tom kampu. Isplatilo se", konstatirao je Gračan.

Odgovorio je i na pitanje o Marku Livaji, napadaču Atalante, koji je opozvan zbog klupske suspenzije: "Ima kvalitete koje su nam zanimljive, ali postoje određeni kriteriji što se tiče reprezentativaca. Ne možemo raditi protiv kluba koji ga je suspendirao, a on mora razmišljati na drugi način kako bi dobio priliku u reprezentaciji".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri