Izvrstan potez kapetana Seville

Rakitić asistirao za pobjedu nad Realom, Jelaviću gol u porazu

26.03.2014.

Rakitić asistirao za pobjedu nad Realom, Jelaviću gol u porazu
Foto: Drago Sopta/HNS

Sevilla Ivana Rakitića svladala je Real Madrid Luke Modrića, a iako je Nikica Jelavić ubilježio novi pogodak, njegov Hull City morao je priznati poraz na gostovanju u Londonu.

Nakon domaćeg poraza u El Clasicu, Real Madrid ostao je praznih ruku i u Sevilli te tako pao na treće mjesto prvenstvenog poretka, iza Atletico Madrida i Barcelone.

Momčad Carla Ancelottija uspjela je povesti, zahvaljujući golu Ronalda, koji je iz slobodnog udarca u 15. minuti pogodio živi zid, a lopta se odbila iza leđa domaćeg vratara.

Izjednačio je Bacca, samo četiri minute poslije, na proigravanje Reyesa. Trenutak odluke zbio se u 72. minuti, kada je hrvatski reprezentativac i kapetan Seville, Ivan Rakitić, prvo izvrsno petom prebacio svog čuvara, a potom prošao po lijevoj strani i poslužio Baccu, koji opet trese mrežu Real Madrida za konačnih 2:1.

Rakitić je odigrao cijeli susret, a Luka Modrić prepustio je u 90. minuti svoje mjesto Morati.

U 31. kolu engleskog nogometnog prvenstva West Ham je kao domaćin svladao momčad Hull Cityja rezultatom 2:1. West Ham je poveo u 26. minuti, iz kaznenog udarca koji je realizirao Noble, a kojemu je prethodilo isključenje gostujućeg vratara McGregora.

Ipak, Hull City je s igračem manje uspio doći do izjednačenja. U 48. minuti Huddlestone je snažno pucao iz slobodnog udarca, a lopta je skrenuvši od hrvatskog reprezentativca Nikice Jelavića odsjela u mreži.

Međutim, autogol Chestera samo nekoliko minuta kasnije ostavio je sva tri boda na Upton Parku. Nikica Jelavić igrao je od prve do 82. minute, kada ga je zamijenio Sagbo. Hull City drži 13. mjesto na ljestvici Premiershipa, s 33 osvojena boda.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri