Završeni kandidacijski postupci

Vrbanović: "U HNS-u postoji maksimalno jedinstvo"

03.04.2014.

Vrbanović: "U HNS-u postoji maksimalno jedinstvo"
Foto: Drago Sopta/HNS

Poslije sjednice Izvršnog odbora održana je konferencija za medije na kojoj je govorio izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Damir Vrbanović, ukratko je izložio najvažnije teme o kojima se razgovaralo na sjednici Izvršnog odbora održanoj u četvrtak.

"Izvršni odbor sazvan je uoči Skupštine i završeni su svi kandidacijski postupci. Dobili smo 20 potpora županija za izbor novog predsjednika - svi su za jednog kandidata, Davora Šukera, koji je bio predstavnik Zagrebačkog nogometnog saveza te ima potporu 19 drugih saveza. Za člana Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza kandidirano je 21 ime, a bit će izabrano njih 16. Danas u HNS-u postoji maksimalno jedinstvo", naglasio je Vrbanović.

Istovremeno se radilo i na verifikaciji dnevnog reda nadolazeće Skupštine, na kojoj će se baviti i izmjenama i dopunama Statuta, odnosno usklađivanjem s novim stavovima Uefe i Fife.

"Izvršni odbor je ujedno prihvatio izvješće o činjenici da je Udruga prvoligaša odbila mogućnost gašenja samostalnog poslovanja, ali ništa se dramatično ne mijenja. Udruga ostaje članica Hrvatskog nogometnog saveza i neće biti nikakvih problema s nastavkom suradnje, imamo izvanredan odnos", istaknuo je Vrbanović.

Foto: Drago Sopta/HNS

Dotaknuo se i Hrvatskog nogometnog kupa, s obzirom na održan ždrijeb domaćinstva finalnih utakmica.

"HNS će od iduće sezone na marketinški kvalitetniji način popratiti organizaciju i igranje Kupa, koji će imati svoje specifične sponzore, svoj logotip i druge efekte koji bi mu od početka do kraja dali drugačiji značaj i dimenziju", najavio je izvršni predsjednik HNS-a.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri