Velika pobjeda Hrvatske u Sloveniji

Damjanović: "Ovo je vrhunac, sve smo uložili"

10.05.2014.

Damjanović: "Ovo je vrhunac, sve smo uložili"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska izbornica Marija Margareta Damjanović podijelila je svoja razmišljanja nakon prve pobjede svoje ekipe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Ženska nacionalna selekcija ubilježila je prvi trobod u kvalifikacijama za svjetsku smotru u Ptuju, protiv domaćina Slovenije te prekinula niz poraza koji je uslijedio nakon početnog remija s Irkinjama.

"Izabrali smo dobru taktiku, sjajno smo analizirali Slovenke. Pogledali smo sve video-materijale koje smo imali i jako sam zahvalna svom stožeru na tome, nisu štedjeli svoje znanje i sve smo uložili kako bismo došli do ove pobjede", istaknula je hrvatska izbornica Marija Margareta Damjanović.

"Igračice su odlično prihvatile zamisli, ali i nas je malo iznenadilo što smo već do 17. minute imale 3:0. No, sjetila sam se i utakmice u Vrbovcu u kojoj su Slovenke vodile 3:0 pa smo izjednačile i malo sam se bojala reprize, a kolega Mrmić smirivao je euforiju", dodala je.

Hrvatska je nedavno u Rusiji doživjela samo minimalni poraz, što je izbornici Damjanović bio dobar pokazatelj za budućnost.

"Ovo je vrhunac, na tragu onoga što smo pokazale u Rusiji, tamo smo prezentirale odličan nogomet. Postigli smo i izjednačujući pogodak koji nam nije priznat. Druge nas se reprezentacije ipak malo boje, traže snimke naših igara", rekla je.

Mijenja li hrvatska pobjeda u Sloveniji ciljeve za nastavak kvalifikacija?

"Idemo utakmicu po utakmicu, a Slovačkoj bismo voljeli uzvratiti za domaći poraz. Naš je prioritet od početka bio maknuti se s dna skupine, a sada nam je cilj maknuti se iz najslabije skupine koja nam donosi najteže protivnike".

U sljedećoj utakmici, na gostovanju kod Republike Irske, Hrvatska zbog žutih kartona neće moći računati na kapetanicu Ivu Landeku.

"Možda bolje da je nema protiv Republike Irske, a da je onda opet s nama protiv Slovačke", prokomentirala je Damjanović.

Naposljetku je naglasila važnost Leonarde Balog, koja se vratila na terene nakon dvije i pol godine oporavljanja od ozljede.

"U Rusiji smo riskirali i stavili je u udarnu postavu, što se pokazalo kao veliki plus. Dugo se oporavljala, a s njom smo drugačija ekipa, jako je zahvalna igračica".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri