Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Potpora reprezentaciji = potpora Hrvatskoj

HNS pomaže
stradalima od poplave

20.05.2014.
HNS pomaže stradalima od poplave
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

Hrvatski nogometni savez će uz pomoć navijača hrvatske reprezentacije dati svoj doprinos u pomaganju krajevima najteže pogođenima katastrofalnim poplavama.

Katastrofalna elementarna nepogoda pogodila je istočnu Slavoniju i uništila brojne domove, odnijela čak i ljudske živote.

Nezapamćene poplave poharale su najistočnije hrvatske županije, a tužne ljudske sudbine potaknule su solidarnost drugih dijelova Hrvatske, pojedinaca i organizacija.

Brojnim pozitivnim akcijama pridružuje se i Hrvatski nogometni savez koji će se odreći zarade od prodaje ulaznica za prijateljski ogled Hrvatske i Malija koji se 31. svibnja igra u Osijeku te kvalifikacijski ogled mladih reprezentacija Hrvatske i Ukrajine koji se 28. svibnja igra u Zagrebu.

50 posto prihoda od prodaje ulaznica za utakmicu u Osijeku bit će uplaćeno za pomoć najteže pogođenom mjestu, Gunji, dok će drugih 50 posto prihoda biti uplaćeno Hrvatskom Crvenom križu. K tomu, Hrvatski nogometni savez će i iz drugih izvora financirati pomoć područjima stradalima od poplava.

Nadalje, sav prihod od prodaje ulaznica za utakmicu Hrvatska - Ukrajina bit će uplaćen za pomoć nogometnim klubovima iz poplavljenih regija, a posebice NK Jadranu iz Gunje.

"Slavonija je puno dala hrvatskom nogometu i nadam se da će naš doprinos pomoći u naporima da se ponovno izgradi ono što su poplave uništile. Duboko suosjećamo sa svima koji su izgubili domove, izražavamo sućut onima koji su izgubili članove obitelji te pozivamo sve navijače da kupnjom ulaznica sudjeluju s nama u pomoći našim Slavoncima i Slavonkama. Hrvatska reprezentacija je uz vas, kao što ste vi uvijek bili uz nas", poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Hrvatski nogometni savez, također, poziva sve svoje poslovne partnere da, neovisno o svojim ugovorima, ovoga puta kupe svoje ulaznice i tako daju doprinos ovom projektu. Pozivamo i sve kooperante, dobavljače i izvođače da za navedene utakmice smanje svoje troškove na minimum, odnosno odreknu se svoje zarade, kako bi time sudjelovali u pomoći stradalima.

HNS će uputiti zamolbu Vladi Republike Hrvatske - Ministarstvu financija - sa zamolbom da navedene prihode oslobodi plaćanja odgovarajućih poreza.

I najvažnije, pozivamo sve navijače dobre volje i velikog srca, da kupnjom ulaznica za navedene susrete pomognu svojim sunarodnjacima. Podrška Hrvatskoj ovoga puta neće biti samo podrška reprezentaciji već uistinu - Hrvatskoj.

Ulaznice za susret s Malijem možete po popularnim cijenama kupiti OVDJE, a ulaznice za susret s Ukrajinom bit će moguće kupiti na blagajnama stadiona u Kranjčevićevoj po cijeni od 30 kuna.

 • Završen središnji postupak licenciranja u prvom stupnju

  23.04.2019.

  Završen središnji postupak licenciranja u prvom stupnju

  Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za Uefina klupska natjecanja, natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL za natjecateljsku...

 • Šuker primio veleposlanika Irana

  23.04.2019.

  Šuker primio veleposlanika Irana

  Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, ugostio je u središtu HNS-a veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, Nj.E. g. Mohammada Rezu Sadegha. Šuker je s iranskim...

 • Video: HNTV proslavio treći rođendan

  23.04.2019.

  Video: HNTV proslavio treći rođendan

  Hrvatska nogometna televizija obilježila je u nedjelju, 21. travnja, treću obljetnicu osnutka. Prije tri godine s radom je počela Hrvatska nogometna televizija, uspješan projekt posvećen hrvatskom...

 • Vaterpolska kapa hrvatskih navijača stigla i do Fifinog muzeja

  18.04.2019.

  Vaterpolska kapa hrvatskih navijača stigla i do Fifinog muzeja

  Kada je hrvatska reprezentacija stigla do finala FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji, strastveni navijač Tomislav Rožić i njegov prijatelj Hrvoje uputili su se prema Moskvi. Na stadionu Lužnjiki sreli...

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Wales

08.06.2019.

Arena Gradski Vrt, Osijek