Primljeni kao prijatelji

Kovač: "Svi su posvećeni treningu, prvo gledamo sebe"

24.05.2014.

Kovač: "Svi su posvećeni treningu, prvo gledamo sebe"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Niko Kovač govorio je na konferenciji za medije dan poslije lijepe dobrodošlice reprezentaciji u austrijskom Bad Tatzmannsdorfu.

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak se smjestila u Bad Tatzmannsdorf, gdje će odraditi prvi dio priprema za nadolazeću svjetsku smotru.

"Primljeni smo kao prijatelji. Dočekali su nas sjajni uvjeti i zato se želim zahvaliti svim organizatorima. Jako se dobro osjećamo u Bad Tatzmannsdorfu", sažeo je izbornik Niko Kovač dojmove iz hrvatskog tabora.

Konferenciji za medije u subotu prisustvovali su Peter Prisching, glavni direktor hotelskog kompleksa Avita i nogometnog centra u Bad Tatzmannsdorfu, Michaela Resetar, gradišćanska povjerenica za turizam, Helmut Bieler kao predstavnik regije te gradonačelnik Ernst Karner. Govorili su o izvanrednoj dobrodošlici hrvatskoj reprezentaciji te naglasili posebnu vezu Gradišća s Hrvatskom.

Niko Kovač sada napokon ima priliku odraditi pune pripreme s nacionalnom selekcijom.

"Protiv Islanda se osjećao razumljivi pritisak, makar smo i tada odradili dio posla. Već smo tada imali viziju, pokrenutu kroz mladu reprezentaciju, i ovih sedam dana prilika su za novi napredak. Radit ćemo na fizičkoj spremi - igrači su dio toga odradili kroz klubove - te na automatizmu i usavršavanju. Hrvatska voli imati loptu u nogama, ali mora znati i kako odgovoriti na situaciju kada je ne bude imala. Nastojat ćemo da svi ostanu zdravi", kaže.

"Pokušavamo ne gubiti vrijeme na terenu, pokušavamo biti brzi i zanimljivi. Svi su bili posvećeni treningu, i nikome neće biti dosadno. Osim toga, naučio sam da je vizualizacija 70 posto učenja. Bez slike ili ploče teže je shvatiti, mi vježbe objašnjavamo na ploči i tako iznosimo zahtjeve. Mislim da je to jednostavnije i za igrače i za trenere", naglasio je hrvatski izbornik.

Hrvatsku u skupini čekaju okršaji s Brazilom, Kamerunom i Meksikom. Svakom je protivniku posvećena maksimalna pažnja, ali fokus je zasad na - Hrvatskoj.

"Analizirali smo i Brazil i Kamerun i Meksiko. Znamo kako igraju i kako žele igrati, mislim da znamo i 90 posto njihovih sastava. Imamo svoja razmišljanja i svoje moguće postave. Prvo gledamo sebe, moramo imati svoj stil i sustav te sada radimo univerzalnu pripremu. Posebna priprema za Brazil na redu će doći tek u Brazilu. Nema smisla sada pričati o pojedinačnim protivnicima", objasnio je Kovač.

Nekoliko je riječi posvetio i pojedinim hrvatskim igračima o kojima su postavljana pitanja.

"Jelavić je dobio na kontinuitetu, sve se bolje snalazi. Došao je zdrav i trudit će se da bude u sastavu u nekoj od utakmica. Rakitić je odigrao mnogo utakmica, osjeća se umor, ali postoje i stanke između vježbi. Olić je također mnogo igrao i treba paziti na njegovo koljeno, da ne bude preopterećenja. U zadnjoj utakmici za Fiorentinu Rebić je pokazao kvalitetu, a mi težimo brzoj transformaciji. Može biti igrač za budućnost. Vidjet ćemo može li Bubnjić biti rješenje za lijevu stranu, a kod Vide srećom ništa nije puknulo i za dva ili tri dana bit će u punom ritmu treninga", rekao je izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri