Moguće iznenaditi Brazil

Subašić: "Šteta zbog ozljeda, a Pletikosa je broj jedan"

27.05.2014.

Subašić: "Šteta zbog ozljeda, a Pletikosa je broj jedan"
Foto: Drago Sopta/HNS

Danijel Subašić priznaje da je Stipe Pletikosa "broj jedan" u reprezentaciji te se nada kako hrvatske pripreme više neće ometati novi zdravstveni problemi.

U ponedjeljak je s popisa kandidata za Brazil otpao i Niko Kranjčar te se reprezentativci nadaju kako više neće biti novih briga za izbornika Niku Kovača. Atmosfera je ipak na austrijskom dijelu priprema odlična.

"Sve je super, pripreme idu dobro. Radimo intenzivno i samo se nadam da neće biti novih ozljeda. Kranjčar će sigurno nedostajati, on je bio jedan od glavnih igrača. Šteta je i zbog drugih ozljeda, ali situacija je sada takva i nadam se ćemo mi ostali stići zdravi do Brazila", sažeo je vratar Monaca i hrvatske izabrane vrste, Danijel Subašić.

Prvi je hrvatski izazov utakmica s Brazilom u Sao Paulu.

"Brazil je priča za sebe, a mi možemo biti drugi. Brazil igra kod kuće i favorit je, ali to bi mogla biti naša prednost. Nadam se da možemo iznenaditi", najavio je.

Dilema oko mjesta među vratnicama nema, a Subašić ističe kako je izrazito zadovoljan prošlom sezonom u Francuskoj.

"Zna se da je Pletikosa broj jedan, ja sam tu ako se njemu nešto dogodi. Čekam svoju priliku, dobio sam šansu u Monacu i imam dobru sezonu iza sebe. To je sudbina nas vratara. Nisam obraćao pažnju na glasine o transferima, ja sam neprestano igrao i to dobro. Najvažnije je da smo osigurali Ligu prvaka te se nadam da ćemo se još pojačati. U sljedećoj sezoni čeka me nova borba za pozicije", rekao je.

Brojnim Hrvatima s ovosezonskim trofejima pridružio se i Luka Modrić s peharom Lige prvaka.

"Drago mi je zbog Luke i njegovog osvajanja Lige prvaka, posebno zato jer smo krenuli iz istog grada, iz iste nogometne škole", dodao je Subašić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri