Naporni treninzi u Austriji

Vukojević: "Konkurencija je pozitivna, a pritisak je na Brazilu"

27.05.2014.

Vukojević: "Konkurencija je pozitivna, a pritisak je na Brazilu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević smatra kako u taboru Nike Kovača postoji zdrava konkurencija te da Hrvatska može iznenaditi Brazil na otvaranju Svjetskog prvenstva.

Nacionalna selekcija Hrvatske nastavlja svoje pripreme u Bad Tatzmannsdorfu, a Ognjen Vukojević prokomentirao je austrijske napore te se okrenuo i prvoj utakmici svjetske smotre, u kojemu će Hrvatska zaigrati protiv domaćina Brazila.

"Naporno treniramo. Moramo obaviti ovaj glavni, fizički dio priprema da budemo spremni za sve što nas čeka na Svjetskom prvenstvu. Bit će veliki pritisak na Brazilu i to možemo iskoristiti, a protiv Kameruna i Meksika vjerojatno nas čeka borba za drugo mjesto. Za Brazil ćemo se još dodatno pripremati u samom Brazilu, sada su na redu ipak bazične pripreme", izjavio je.

Izbornik Kovač zbog ozljeda je morao prekrižiti Matu Maleša, Ivana Strinića, Ivu Iličevića te Niku Kranjčara.

"Žao mi je svih koji su otpali zbog ozljeda, svima je san ići na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Posebno mi je žao Nike Kranjčara, znam koliko je želio igrati u Brazilu. Sigurno ga je to pogodilo, a to je hendikep za sve nas", kaže Vukojević.

Vukojević je propustio dodatne kvalifikacije protiv Islanda, no nada se mjestu u zrakoplovu za Brazil:

"Konkurencija je pozitivna stvar, a imamo još i utakmicu u Osijeku s Malijem. Hrvatska je najkvalitetnija u veznoj liniji, no svatko vjeruje u sebe, pa tako i ja. Protiv Islanda sam imao žute kartone pa nisam konkurirao za prvi susret te sam automatski ispao i za uzvrat. Sada se osjećam odlično, treniram dobro i zdrav sam. U Dynamu sam igrao praktično sve utakmice, igrao sam kvalifikacije za reprezentaciju i mislim da mogu pomoći, posebno u trci i defanzivi. Stručni me stožer dobro poznaje".

Posljednji su mjeseci u Ukrajini gurnuli nogomet u drugi plan, a Vukojević prepričava:

"Budili smo se u neizvjesnosti, ali odigrali smo sve do kraja, makar i pred praznim tribinama. Problema nije bilo, ali nadam se da će se situacija u Ukrajini smiriti. Želim Ukrajincima mir. Ja imam ugovor još na godinu dana i zadovoljan sam, Kijev je moj drugi dom".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri