Kapetan Vrsaljko svjestan važnosti

Gračan: "Motiva ne nedostaje, vjerujem u dobar rezultat"

27.05.2014.

Gračan: "Motiva ne nedostaje, vjerujem u dobar rezultat"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu igra jedan od presudnih dvoboja za odlazak na Europsko prvenstvo, a izbornik Nenad Gračan i kapetan Šime Vrsaljko vjeruju u uspjeh.

Kao prvoplasirana momčad Skupine 5, Hrvatska U-21 iščekuje ogled s Ukrajincima u Kranjčevićevoj. Izbornik Nenad Gračan zbog ozljeda neće moći računati na Antonija Milića i Filipa Bradarića.

"Utakmica je vrlo bitna. Nećemo reći ključna, s obzirom da nije još sam kraj kvalifikacija, ali pozitivnim rezultatom možemo dosta toga riješiti", najavio je Gračan.

Iz seniorske reprezentacije za ovu su prigodu stigli Zelenika, Vrsaljko, Bubnjić, Brozović, Pašalić, Kovačić i Rebić.

"Svi su u odličnom stanju, i normalno je da će igrati jer to i zaslužuju. Izbornik Kovač pokazao je koliko je svima nama važna ova utakmica već samom činjenicom da ih je sve pustio", prokomentirao je izbornik mlade reprezentacije.

"Motiva za sutrašnju utakmicu ne nedostaje. S obzirom na kvalitetu, vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat, kakav priželjkujemo, a to je pobjeda. Bude li uz to i atraktivnosti, zadovoljstvo će biti veće", dodao je.

Ukrajina je odigrala samo tri kvalifikacijske utakmice te se nada da se pobjedom u Zagrebu može vratiti u igru za prvo mjesto.

"Gledali smo njihove snimke. Ukrajina je u ovom trenutku izuzetno motivirana, a imaju i dosta novih igrača i novi sustav. Vidjet ćemo kako će se postaviti, vjerojatno opreznije nego u prvoj utakmici, ali najvažnije je da mi uđemo u pravi ritam", najavio je Gračan.

Kapetan mlade reprezentacije bit će Šime Vrsaljko, koji je potvrdio kako su unatoč pripremama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu misli usmjerene upravo na pobjedu protiv Ukrajine:

"Ući ćemo maksimalno, svjesni važnosti utakmice. Ukrajina je kvalitetna momčad, bilo nam je teško pobijediti ih u gostima. Poštujemo Ukrajinu, ali mislimo da smo bolji. Sada smo svi koncentrirani na utakmicu s Ukrajinom i ne znam zašto ne bismo ponovili pobjedu".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri