Predsjednik posjetio reprezentativce

Šuker: "Vidim da je atmosfera sjajna"

28.05.2014.

Šuker: "Vidim da je atmosfera sjajna"
Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker posjetio je kamp reprezentacije u austrijskom Bad Tatzmannsdorfu te izrazio zadovoljstvo viđenim.

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza te najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj pozdravio je najbolje hrvatske nogometaše koji se spremaju za nastup na ovogodišnjoj svjetskoj smotri u Brazilu, te im je zaželio sreću.

"Drago mi je da sam po prvi puta u Bad Tatzmannsdorfu. Dojmovi su odlični, pogotovo nakon razgovara s izbornikom Kovačem. Kao bivši nogometaš, vidio sam na treninzima da je atmosfera sjajna, da je visoka koncentracija i da se dobro radi. Ono što danas radimo bit će temelj za dobre nastupe protiv Brazila, Kameruna i Meksika", rekao je Šuker.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Nadam se da više neće biti ozljeda te da će svi biti spremni. Mislim da izbornik ima slatke brige u slaganju konačnog popisa putnika za Brazil. Ima sve ovlasti i nadam se da će sve dobro napraviti. Međutim, ne želimo nikome stavljati teret na leđa, idemo na karneval nogometa i nadam se da ćemo i mi zaplesati sambu", dodao je.

Premije za reprezentaciju sada su u drugom planu, naglasio je predsjednik HNS-a:

"Točno se zna raspodjela, ali to je sada najmanje važno. Najvažnije je da smo na Svjetskom prvenstvu, da je HNS stabilan, da je liga odlična i da raste broj gledatelja. Nedostaje nam infrastruktura".

Hrvatska će prije puta u Brazil odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Malija, u osječkom Gradskom vrtu. Susret je na rasporedu 31. svibnja u 16 sati.

"Vjerujem da će Osijek prirediti pravi oproštaj reprezentaciji prije puta u Brazil, rasprodane su ulaznice za tri strane stadiona. Nadam se da ćemo imati pravi spektakl i da će nogomet pomoći ljudima koji su unesrećeni", kaže Šuker.

Svjetsko prvenstvo počinje 12. lipnja, a otvorit će ga upravo domaćin Brazil protiv Hrvatske. Šuker Brazilce smatra najizglednijim kandidatom za osvajanje trofeja.

"Brazil željno očekuje prvenstvo. To je zemlja od 200 milijuna ljudi, s brojnim ekonomskim problemima, a radi se o šestoj - uskoro petoj - ekonomiji svijeta. Naravno da su neki nezadovoljni raspodjelom, ali sigurnost nam je zagarantirana. Nema bojazni, mogu samo pohvaliti organizaciju", izjavio je.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Moj je favorit Brazil, zato što igra kod kuće. Domaćini su gotovo redovito u polufinalima, a nadam se ćemo mi biti dobri u grupi s njima. Prvenstvo će obilježiti još Njemačka, Argentina, a možda i Engleska, kojoj malo ljudi daje šansu. Nadam se da ćemo sa Španjolcima igrati u osmini finala. Volio bih da i Bosna i Hercegovina ostvari zapažen rezultat. Zvijezde će biti Messi, Ronaldo, ali uvijek bude i netko tko iznenadi", predviđa prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza.

Davor Šuker svjedočio je i finalu Lige prvaka u Lisabonu. Real Madrid pobijedio je Atletico Madrid 4:1 u produžetku, a Luka Modrić tako se okitio titulom prvaka Europe.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Bio je prekrasan ambijent. Utakmica se nije dobro razvijala za nas iz Real Madrida, no Ramos je zabio za izjednačenje u zadnjoj minuti. Mislim da on igra najbolju sezonu karijere, postiže važne golove. Žao mi je Atletica, ali mislim da je Real Madrid zasluženo osvojio naslov i drago mi je da je Luka Modrić kao predstavnik hrvatskog nogometa bio tamo i odigrao izvrsnu utakmicu. Strahovali smo od moguće ozljede, ali vidi se da je spreman i mislim da će ovo biti poticaj svima, da nakon Mandžukića prošle godine opet imamo osvajača Lige prvaka", prokomentirao je.

Šukerovi bivši klubovi, Real Madrid, Sevilla i Arsenal, osvojili su ove sezone Ligu prvaka, Europsku ligu i FA kup. "Nadam se da će se tako nastaviti i s reprezentacijom", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri