Kovačić žali zbog primljenog gola

Gračan: "Djelovali smo odlično, a bod mnogo znači"

28.05.2014.

Gračan: "Djelovali smo odlično, a bod mnogo znači"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Nenad Gračan i reprezentativac Mateo Kovačić prokomentirali su remi Hrvatske i Ukrajine u kvalifikacijama za EP U-21.

Hrvatska U-21 nije uspjela sačuvati vodstvo protiv Ukrajine u Zagrebu. Rebićev je pogodak na kraju bio dostatan za jedan bod, koji je izabranike Nenada Gračana doveo na prag osvajanja prvog mjesta u Skupini 5.

"Zadovoljni smo više igrom nego rezultatom, s obzirom da smo imali više prilika i djelovali odlično, bez obzira na napore ovih momaka koji su došli s priprema u Austriji. Mislim da je publika mogla uživati. Čestitam svima, a u ovom natjecanju ovaj bod mnogo znači. Bolji smo u međusobnom omjeru od Ukrajinaca", sažeo je hrvatski izbornik.

U mladoj je reprezentaciji bilo sedam igrača koji kandidiraju za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil pod vodstvom Nike Kovača.

"Neki su naši igrači nedostajali, ali skupili smo vrlo kvalitetnu momčad. Igrači se nisu štedjeli i svaki od njih može odgovoriti zahtjevima u A reprezentaciji, ukoliko izbornik Kovač tako odluči", kazao je Gračan.

Posljednju utakmicu u skupini Hrvatska igra u rujnu kod Latvije.

"Vidjet ćemo prije tog gostovanja kako će se odvijati ostale utakmice u skupini pa ćemo reagirati u skladu s time", zaključio je.

Foto: Drago Sopta/HNS

Mateo Kovačić priznao je da su se osjećale posljedice napornog rada u Bad Tatzmannsdorfu, no na terenu se nije kalkuliralo.

"Noge su bile malo teže, ali drago nam je što smo s ovom generacijom. Izbornik Kovač je dobro krenuo i nadam se da će izbornik Gračan dobro završiti te da ćemo otići na Europsko prvenstvo. Bolje smo igrali, šteta što smo primili gol", izjavio je Kovačić.

"I neigranje u Interu dio je karijere. Trenirao sam normalno i počeo igrati taman prije SP-a. Ostanak u Interu mi je prva opcija, a u reprezentaciji treba ići utakmicu po utakmicu i trening po trening. Svi ćemo biti spremni za Brazil, ali ne smijemo zaboraviti ni Kamerun ni Meksiko. U vezi će igrati oni za koje se izbornik odluči, a mi ćemo svi dati sve od sebe", rekao je mladi hrvatski nogometaš po završetku dvoboja s Ukrajinom.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri