Svi se nadaju prvoj postavi

Kovačić: "Cijela Hrvatska mora biti ujedinjena"

29.05.2014.

Kovačić: "Cijela Hrvatska mora biti ujedinjena"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mladi Mateo Kovačić odradio je kvalifikacijski susret u Zagrebu te se vratio na pripreme seniorske reprezentacije u Austriju.

Govoreći o njegovoj svestranosti, hrvatski izbornik Niko Kovač izjavio je kako Matea Kovačića najviše vidi na poziciji "desetke".

"Ta mi pozicija najviše odgovara, tu se najbolje osjećam i mislim da mogu najviše dati. To sam igrao i u juniorima, a promijenilo se u Dinamu. No, izbornik će odlučiti prema svojim zamislima, a na nama je da radimo i treniramo", uzvratio je nogometaš talijanskog Intera.

"Svi se nadamo da ćemo biti u prvoj postavi pa tako i ja. Bilo bi prekrasno igrati protiv Brazila na otvaranju, teško mi je to uopće zamisliti", kaže Kovačić.

U redovima Intera morao se dobro namučiti kako bi dobio minutažu, ali smatra da je napravio dobar posao:

"Taktički sam sazrio, a neigranjem sam trenirao i vlastitu psihu. Napredovao sam, a mogu napredovati još i više. Zadnju sam godinu radio na defenzivnoj igri, nisam se postavljao kako sam trebao, ali trener mi je pojašnjavao gdje trebam stajati. Mlad sam, mogu dosta toga naučiti".

Što može Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Brazilu?

"Hrvatska, poput primjerice Kolumbije i Belgije, može iznenaditi. Imamo dobru kombinaciju mladih i iskusnih igrača. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno, bez opterećenja te izaći nasmijanih lica s terena", odgovara Kovačić.

"Važno je da je cijela Hrvatska uz nas, da su mediji uz nas, pogotovo s obzirom na događanja u Slavoniji. Treba nam pozitivna atmosfera, moramo biti ujedinjeni", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri