Odlični odnosi unutar reprezentacije

Kovač: "Zadovoljan sam zalaganjem, želja je velika"

29.05.2014.

Kovač: "Zadovoljan sam zalaganjem, želja je velika"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Niko Kovač podvlači crtu pod prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska u petak odlazi u Osijek.

Dan prije odlaska iz Bad Tatzmannsdorfa, Niko Kovač održao je konferenciju za medije te otkrio kakva je situacija s ozljedama u hrvatskom taboru.

"Pranjić radi po individualnom programu i puno mu je bolje, ali nisam siguran da će nastupiti protiv Malija. To ćemo odlučiti nakon konzultacija s liječnicima. Badelj ide u Zabok na preglede, a Brozović je dobio udarac u gležanj i nismo ga opteretili na terenu", rekao je.

"Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema. Malo smo smanjili planirano, vidjeli smo da su igrači prilično iscrpljeni. Nema smisla da forsiramo ako se fizički i psihički ne može izdržati. No, zadovoljan sam njihovim zalaganjem, želja im je velika. Međusobni su nam odnosi odlični, što nije lako kada ste iz dana u dan zajedno i želim da to tako i ostane", dodao je hrvatski izbornik.

Priznao je kako u glavi ima već veći dio popisa putnika za Brazil, a nitko s konačnog popisa neće ići "turistički", poručuje Kovač komentirajući neke pojedinačne statuse:

"Sammir je vrlo kvalitetno odradio pripreme, pozitivno sam iznenađen njegovim pristupom, radom i ponašanjem, a svi znamo da zna igrati na vrlo visokoj razini. Kranjčarova mu je ozljeda otvorila priliku, a on ju je prihvatio. Rebić je također odradio dobre pripreme i dobru utakmicu protiv Ukrajine. Vrsaljko je bio odličan, možda je i on jedno od rješenja za lijevu stranu. Modrić će nam se priključiti u petak u Osijeku, najvjerojatnije će i trenirati, ali bit ćemo oprezni s njime. Možda dobije koju minutu protiv Malija, no sigurno neće igrati od početka".

"Imamo i dobrih i loših strana. Na lošima radimo i pokušavamo ih ispraviti. Želimo automatizaciju, da se zna tko se kada i kako kreće, to je jako važno. Protivnicima ćemo se posvetiti tek u Brazilu, prvo nas čekaju još Mali i Australija", nastavio je izbornik.

Stručni stožer izvrsno surađuje, naglasio je: "Dobro se poznajemo, svi radimo isti posao. Dok smo zajedno, ništa nam neće promaknuti".

Niko Kovač pratio je i jučerašnji nastup svoje prijašnje momčadi, mlade hrvatske nogometne reprezentacije, koja je u Zagrebu remizirala s Ukrajincima:

"Čestitam izborniku Gračanu na osvojenom bodu koji nam otvara šansu za nastavak kvalifikacija. S nekim sam svojim igračima bio zadovoljan, a neki mogu i bolje, no uglavnom sam zadovoljan. Imamo potencijal i ne moramo strahovati za budućnost".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri