Usavršavanje za trenera u ženskom nogometu

Šuker posjetio nogometni festival za djevojčice

30.05.2014.

Šuker posjetio nogometni festival za djevojčice
Foto: Arhiva HNS

Danas je na igralištu NK Sesvete održan festival nogometa za djevojčice na kojem je sudjelovalo stotinjak djevojčica iz Osnovne škole Sesvete.

Razigranu ekipu posjetio je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, koji je prisutnima poručio:

"Djeca su naša budućnost. Volio bih vidjeti puno od ovih djevojčica kako se jednoga dana ozbiljno bave nogometom, a nadam se neke od njih vidjeti i u reprezentativnom dresu. Ulaganje u mladost donosit će nam nove nogometne uspjehe u budućnosti."

Foto: Arhiva HNS

Nogometna akademija HNS-a i NK Sesvete ugostili su od 25. svibnja do 30. svibnja Fifinu instruktoricu Beatrice von Siebenthal koja je vodila Fifino stručno usavršavanje za trenera u ženskom nogometu.

Teme seminara uključivale su razvoj ženskog nogometa, uloge trenera u uključivanju djevojčica u nogometni sport, praktične prezentacije specifičnih vježbi za sprječavanje čestih ozljeda u ženskom nogometu te prikaze tehničkih i taktičkih treninga.

Seminaru su prisustvovali članovi stručnih stožera ženskih reprezentacija, klupski treneri u ženskom nogometu, voditelji centara za razvoj ženskog nogometa te hrvatske reprezentativke koje su pokazale interes da svoje iskustvo i ljubav prema nogometu prenose na mlađe generacije.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri