Bez straha pred brazilskim napadom

Pletikosa: "Došli smo iznenaditi, gajimo zdrave ambicije"

05.06.2014.

Pletikosa: "Došli smo iznenaditi, gajimo zdrave ambicije"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski vratar Stipe Pletikosa nema straha pred brazilskim napadačima i zadovoljan je vremenskim uvjetima u završnoj fazi priprema za Svjetsko prvenstvo.

Nogometna reprezentacija Hrvatske za tjedan će dana istrčati na stadion u Sao Paulu te otvoriti svjetsku smotru protiv domaćina Brazila. Brazilci su u prijateljskoj utakmici pobijedili Panamu 4:0, a Stipe Pletikosa zna da bi njegova vratarska uloga mogla biti ključna.

"Svi su Brazilci jako kvalitetni i mogu s nekoliko poteza riješiti utakmicu. No, njihov će izbornik inzistirati da igraju i kao momčad i moramo biti spremni na to. Najbolje poznajem Hulka, s obzirom da igramo u istoj ligi, a iza njega je fantastična sezona. Ima odličan šut, čak i iz daljine, a meni je izazov igrati protiv najboljih i dokazati se", ispričao je.

"Ako sam ikada osjećao strah zbog napadača, taj je nestao protiv Brazila 2006. godine, kada su igrali Ronaldo, Kaka, Adriano i Ronaldinho. Naravno, sve protivnike poštujem, i motiviraju nas da se pokažemo u najboljem svjetlu. O ovakvim utakmicama sanja svaki nogometaš i napravit ću sve što treba, znam koliko će moje obrane biti važne za prolazak u drugi krug. Što je početak bliži, ja sam sve mirniji", kaže hrvatski čuvar mreže.

Izabranike Nike Kovača testirat će još Australija u noći s petka na subotu po hrvatskom vremenu, a potom slijedi "glazura" za Brazilce.

"Dosta se pripremamo za prvu utakmicu, ali i za prijateljsku protiv Australije. Svaka pobjeda donosi nam samopouzdanje, ali najvažnije je da se nitko ne ozlijedi i da ne bude poteškoća. Jako će nam važan protiv Brazila biti blok na početku, s obzirom da je Brazil tada posebno agresivan. No, došli smo iznenaditi, gajimo zdrave ambicije. Na Brazilu će biti pritisak osvajanja Svjetskog prvenstva i nama će zato biti lakše", naglasio je Pletikosa.

O brazilskoj se klimi dosta govorilo prije puta, ali Pletikosa ističe:

"Očekivao sam da će vrijeme biti i gore, na prvom je treningu bilo jako dobro. Dobro spavamo, prilagodili smo se na vremensku razliku, a vidjet ćemo još kako će biti u Manausu".

Pod posebnim su povećalom stranih novinara Eduardo i Sammir, a Pletikosa je nekoliko riječi posvetio i hrvatskom napadu.

"Obojica su fantastični igrači i fantastični momci i daju nam kvalitetu više. Posebno me Sammir ugodno iznenadio, vidim ga u teretani, vidim kako se zdravo hrani, kako živi. Takav Sammir nam je jako potreban, a najviše mi vjere da će naši napadači biti pravi daje organizacija igre iz kojih proizlaze šanse. Izbornik ima dobru podlogu za sastavljanje taktike, a posebno mi je drago zbog Perišića, mislim da bi ovo moglo biti njegovo Svjetsko prvenstvo", kaže.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri