Prijateljska utakmica u Salvadoru

Hrvatska s Australijom: posljednja provjera prije Brazila

06.06.2014.

Hrvatska s Australijom: posljednja provjera prije Brazila
Foto: Drago Sopta/HNS

Posljednju provjeru uoči otvaranja Svjetskog prvenstva izabranici Nike Kovača imat će u petak protiv nacionalne selekcije Australije.

Hrvatska - Australija
Prijateljska utakmica
6. lipnja 2014., 20:00 (01:00 po hrvatskom vremenu)
Stadion Governador Roberto Santos, Salvador.

Šest dana prije nastupa u Sao Paulu, u prvoj utakmici nadolazeće svjetske smotre, Hrvatska će svoju formu testirati protiv Australaca, koji će zaigrati u skupini s finalistima iz Južnoafričke Republike, Španjolskom i Nizozemskom, te Čileom.

Na najnovijoj Fifinoj ljestvici Australija zauzima 62. poziciju, no pod vodstvom izbornika Angelosa Postecogloua nipošto nije neopasan protivnik.

"Australija igra lijepo, okomito i agresivno te sigurno može iznenaditi na Svjetskom prvenstvu", upozorio je hrvatski izbornik Niko Kovač, "ali težimo pozitivnom rezultatu".

Kovač će u današnjoj utakmici tražiti odgovore na još jedno ili dva pitanja oko sastava za Brazil: "Uvijek postoji mogućnost ozljede, ali postoji i na treningu. Taj smo susret tražili prvenstveno radi klime jer jedno je trenirati u Austriji i igrati u Osijeku, a drugo je igrati protiv ozbiljnog protivnika u Brazilu."

Hrvatska je već igrala protiv Australije u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, 1998. godine - također 6. lipnja - kada je u Zagrebu pobijedila visokih 7:0. S Australcima se susrela i na samom Svjetskom prvenstvu, 2006. godine u Njemačkoj. Tada je Australija poslije vrlo uzbudljivih 2:2 prošla u drugi krug natjecanja.

Utakmica se igra na stadionu Governador Roberto Santos u Salvadoru, s početkom u 20:00 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 01:00 po hrvatskom vremenu.

Pravdu će dijeliti brazilski sudac Francisco Carlos do Nascimento.

"Svaka pobjeda donosi nam samopouzdanje, ali najvažnije je da se nitko ne ozlijedi i da ne bude poteškoća", sažeo je hrvatski čuvar mreže Stipe Pletikosa.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri