Australija prilika za iskazivanje

Kovač: "Hrvatska želi biti prepoznatljiva"

06.06.2014.

Kovač: "Hrvatska želi biti prepoznatljiva"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Niko Kovač najavio je prijateljski ogled s Australijom u Salvadoru, koji bi mogao definirati postavu za okršaj s Brazilcima.

Izabranu vrstu Hrvatske u petak će u Salvadoru testirati reprezentacija Australije, jedan od sudionika Svjetskog prvenstva. Hrvatskoj je preostalo šest dana do prvog nastupa, protiv domaćina Brazila na samom otvaranju turnira.

"Australija je kvalitetna, moderna momčad, čini mi se da je mnogo toga preuzela od Nizozemaca. Mislim da nas čeka ozbiljan test", predviđa hrvatski izbornik Niko Kovač.

Hoće li dvoboj s Australcima izborniku donijeti odgovor na preostala pitanja?

"Želim svima dati mogućnost, odnosno minutažu. Ne znam što nas čeka na SP-u, u slučaju neke ozljede moramo imati pričuvno rješenje. Svi imaju mogućnost iskazati se, čak i ako ne za prvu momčad, onda za prvu, drugu ili treću zamjenu. Konačnu ćemo odluku donijeti i kada vidimo partiju Brazila protiv Srbije", odgovorio je.

Pobjeda nije imperativ, makar će se tražiti pozitivan rezultat.

"Rezultat nije toliko bitan, ali mi smo sportaši i uvijek želimo pobjedu. Ukoliko je ne bude, neće biti problem. Mi se pripremamo za utakmicu s Brazilom", kaže Kovač.

"Želimo biti prepoznatljivi, igrati svojim stilom. Nismo svaki dan zajedno i nije jednostavno, ali težit ćemo tome", dodao je hrvatski izbornik.

Hrvatska se reprezentacija sve lakše nosi s vremenskim uvjetima na južnoameričkom kontinentu.

"Prilagodba teče sve bolje i bolje, možda će nam trebati tek još dan ili dva. Sigurno smo na dobrom putu", zaključio je Niko Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri