Nada u oporavak Pranjića, Mandžukić u redu

Kovač: "Znali smo uzvratiti, utakmica je bila korisna"

07.06.2014.

Kovač: "Znali smo uzvratiti, utakmica je bila korisna"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Niko Kovač prokomentirao je prijateljsku utakmicu svoje momčadi protiv Australije, koja je odlučena pogotkom Nikice Jelavića.

Šest dana prije otvaranja Svjetskog prvenstva protiv Brazila, Hrvatska je u Salvadoru pobijedila Australiju 1:0, a Niko Kovač znatno je zadovoljniji izdanjem svoje momčadi u drugom poluvremenu.

"Nije izgledalo poput prijateljskog susreta, ali znali smo uzvratiti u drugom poluvremenu. U prvom smo bili previše statični, no popravili smo taj segment i zadovoljan sam", rekao je hrvatski izbornik poslije utakmice.

Međutim, Danijel Pranjić morao je biti zamijenjen zbog ozljede gležnja, a manji je problem imao i Mario Mandžukić.

"Pranjiću je gležanj natečen. Vidjet ćemo, nadam se da će se oporaviti, a Vrsaljko je dobro odigrao na lijevoj strani. Mandžukić je dobio udarac u nogu i s njime će biti sve u redu", objasnio je Kovač.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Utakmica je bila korisna, makar Australija nije Brazil. Svi su dobili priliku, moj stožer i ja vidjeli smo mnogo toga i znamo da nas čeka potpuno druga priča 12. lipnja. Brazil je vrh vrhova, no bit ćemo spremni i bude li moja momčad onakva kakva zna biti, ja sam apsolutni optimist. Nadam se da ćemo igrati kao u drugom poluvremenu protiv Australije", nastavio je.

Što je promijenjeno na odmoru u svlačionici, zbog čega su prvi i drugi dio bili različiti?

"U poluvremenu smo mogli malo posložiti kockice. Nedostajalo nam je dubine na početku, igrali smo sustav 4-1-4-1 s Brozovićem ispred obrane kao razigravačem, a u nastavku smo to digli na višu razinu, s isturenijim Modrićem i Kovačićem koji su se razmahali, Eduardom više na strani radi otvaranja igre. Dobili smo bolji raspored", pojasnio je izbornik Kovač.

Jedini je strijelac na utakmici bio napadač Nikica Jelavić, za kojega kaže:

"Jelavić je u prvom poluvremenu bio malo odsječen od ostatka momčadi, bez dovoljno podrške iz veznog reda. Tada se dosta potrošio, ali potom je zabio i sretan sam zbog toga".

"Brozovića mogu samo pohvaliti, odigrao je vrlo, vrlo dobru utakmicu. Sammir je također bio jako dobar, kao i svi u drugom poluvremenu. Imamo jako kvalitetne igrače na lopti, teško nam je oduzeti loptu. To svaka momčad traži, pa tako i mi", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri