Hrvatska želi pobjeđivati

Rakitić: "Pozitivan pritisak da, ali šok ne"

07.06.2014.

Rakitić: "Pozitivan pritisak da, ali šok ne"
Foto: Drago Sopta/HNS

Najbolji hrvatski nogometaši nakon odrađenog testa protiv Australije počinju iščekivati otvaranje Svjetskog prvenstva protiv Brazila.

Ivan Rakitić i Luka Modrić, dvije ponajveće uzdanice hrvatskog veznog reda, podijelili su minutažu u prijateljskoj utakmici s Australijom - Rakitić je zamijenio Modrića u 59. minuti. Prema riječima kapetana Seville, Ivana Rakitića, to neće biti nikakav problem uoči dvoboja s Brazilom.

"Mislim da svi vole igrati s Modrićem, ali mi smo već godinama zajedno u reprezentaciji i znamo svaki svoj pokret. Svi koji smo tu možemo igrati, najvažnije je imati ritam treninga i raditi na automatizaciji", kaže.

"Pripreme zasad teku savršeno. Naporno radimo i nadam se da će vijesti o Pranjiću biti dobre, on nam je vrlo važan", nastavio je Rakitić.

Brazil je favorit ne samo Skupine A, već i cijele svjetske smotre. Stanovnici zemlje domaćina očekuju novi naslov prvaka svijeta.

"Moramo prvenstveno misliti o svojoj igri, a tek onda o Brazilu. Naravno, to će biti prva utakmica Svjetskog prvenstva i cijeli će nas svijet gledati, ali mi želimo pobjeđivati i probati proći skupinu. Igrati protiv Brazila u Brazilu poseban je osjećaj, svakako", naglasio je hrvatski reprezentativac.

"Pritiska će biti, pozitivnog, ali neće nam to biti šok. Nama je velika stvar što smo uopće na Svjetskom prvenstvu i moramo uživati u svakom trenutku. Moramo se opustiti, dobro pripremiti i odigrati svoju utakmicu", dodao je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri