Danijel Pranjić na pregledima

Kovač: "Imamo sve odgovore, Brazilu nećemo parkirati autobus"

07.06.2014.

Kovač: "Imamo sve odgovore, Brazilu nećemo parkirati autobus"
Foto: Drago Sopta/HNS

Niko Kovač, prvi čovjek stručnog stožera hrvatske reprezentacije, održao je konferenciju za medije dan poslije susreta s Australijom.

Zahvaljujući pogotku Nikice Jelavića, Hrvatska je pobijedila Australiju 1:0 u posljednjoj provjeri prije prvog dvoboja na nadolazećem Svjetskom prvenstvu. Međutim, ostaje upitnik nad Danijelom Pranjićem, koji je protiv Australije ozlijedio gležanj.

"Situacija s Pranjićem ne izgleda baš dobro, jutros je hodao na štakama. Ide na MR pregled i tada ćemo znati više. Pranjić je nakon Strinićeve ozljede bio prva opcija, no Vrsaljko je odigrao vrlo dobro i ukoliko Pranjić ne bude mogao, Vrsaljko je moguće rješenje", rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Hoće li slati novi poziv?

"Budemo li saznali da je upitan Pranjićev nastup na SP-u, tražit ćemo neko drugo rješenje", odgovorio je.

Kovač je još jednom prokomentirao utakmicu u Salvadoru, koja je zahtijevala mnogo od igrača na terenu.

"S rezultatom sam stvarno zadovoljan, pobjeda je uvijek važna, pogotovo uoči tako velike utakmice. Ne tražim alibi, no meni je i pored terena trebala voda, tako da mogu zamisliti kako je bilo dečkima na terenu. Drugo je poluvrijeme bilo znatno ljepše za gledanje i mislim da sada imamo sve odgovore, makar moramo vodimo računa o Pranjićevoj situaciji", kaže.

"U prvom smo dijelu ušli na prijateljski način, a protivnik to nije učinio i to me iživciralo. Bio sam ljut jer smo se prije utakmice rukovali i bili složni da ćemo izbjegavati ozljede i igrati manje oštar nogomet. Tražio sam da se dečki čuvaju i paze i da znaju odgovoriti na sve što ih čeka. Oni su reagirali kako su reagirali, ali ja to nisam tražio", nastavio je izbornik Kovač.

Sada se sve misli mogu okrenuti ogledu s domaćinima svjetske smotre, Brazilcima, koji su u svojoj posljednjoj prijateljskoj utakmici pobijedili Srbiju 1:0.

"Imam taktičku percepciju kako ćemo nastupiti, a čista slika o tome tko će igrati ovisi o zdravstvenom stanju. Gledali smo prvo poluvrijeme Brazila protiv Srbije, vidio se njihov umor, vidjelo se da je pritisak ogroman, vidjeli smo da je bilo nezadovoljnih navijača. Brazil ne samo da mora pobijediti, nego Brazil mora i igrati lijepo i to nam može ići u prilog. Što duže rezultat bude pozitivan za nas, to će njima pritisak biti veći. Želimo im što dulje otežavati situaciju, pa što bude. Sigurno nećemo parkirati autobus pred vratima, nego ćemo u pojedinim trenucima tražiti svoju igru prema naprijed", govori Kovač.

"Od zadnjih 16 utakmica Brazil je pobijedio u njih 15, izgubio je samo od Švicarske. No, jučerašnja je utakmica pokazala da Brazilu može biti teško ako se protivnik dobro postavi. Još ćemo analizirati njihovu utakmicu protiv Srbije i smatram da se možemo nositi s Brazilcima", dodao je.

Odgovorio je hrvatski izbornik i na pitanje o Sammiru.

"Ja imam viđenje Sammira kao mirnog momka, koji ne priča mnogo, ali radi vrlo ozbiljno i sretan sam što imam tako klasnog igrača. Nadam se da će nastaviti tim putem jer smo vidjeli koliko ima znanja. Drago mi je da mogao odigrati pola sata pred svojom publikom i svojom obitelji, to je odradio vrhunski", rekao je.

Reprezentativci i stručni stožer nemaju nikakvih zamjerki na odabrano mjesto boravka u Brazilu.

"Izrazito smo zadovoljni sredinom koju smo izabrali, a prvi tjedan nam treba za prilagodbu. Gledam pozitivno - vrijeme je kroz dan teško, ali poslijepodnevni je trening u redu", zaključio je Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri