Hrvatska ne bježi od kvalitete

Olić: "Ima prostora da dođemo do brazilskog gola"

09.06.2014.

Olić: "Ima prostora da dođemo do brazilskog gola"
Foto: Drago Sopta/HNS

Ivica Olić siguran je da je Hrvatska Nike Kovača dovoljno kvalitetna za dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Prije 12 godina, hrvatski napadač Ivica Olić zabio je pogodak Italiji u pobjedi Hrvatske 2:1 na turniru u Japanu i Južnoj Koreji, no Hrvatska od tada čeka pobjedu na svjetskim nogometnim smotrama.

"Nakon dva turnira bez zapaženog uspjeha, uvjeren sam da imamo momčad i pojedince koji bi mogli i trebali otići u drugi krug. Sada imamo igrače iz najboljih europskih klubova, u najboljim godinama, i ne smijemo bježati od činjenice da imamo kvalitete. Ukoliko se dobro posložimo, možemo biti neugodni svima", najavio je Olić tri dana prije utakmice protiv Brazila.

Tim će dvobojem, 12. lipnja u Sao Paulu, biti otvoreno Svjetsko prvenstvo, a domaćin silno želi titulu prvaka.

"Naravno da se nadam da ću zaigrati, ali još ne znam na kojoj bi to poziciji bilo. U glavama nam je samo utakmica s Brazilom, počeli smo taktičke pripreme i nadamo se da ćemo biti 100 posto spremni. Nije jednostavno igrati protiv jednog od favorita i to na njegovom terenu, ali vidimo svoju priliku jer je pritisak na Brazilu. Mi nemamo što izgubiti", smatra nogometaš njemačkog Wolfsburga.

"Thiago Silva i David Luiz među najboljim su braničima na svijetu i neće biti lako s njima, međutim, ima prostora da Hrvatska dođe do brazilskog gola", dodao je.

Hrvatska ima vrijedne adute u veznom redu, smatra Ivica Olić te kaže:

"Modrić i Rakitić obilježili su sezonu u svojim klubovima i osvojili su europske trofeje. Imali su glavne uloge i dobro su se nosili sa svime kao vođe. Hrvatska od njih očekuje da zadrže tu razinu i ne sumnjam da će tako biti. Koliko vidim, nisu iscrpljeni, odlično se osjećaju i željni su igre. Siguran sam da će oni biti motori ove reprezentacije te da će i napadači profitirati".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri