Pozitivna nervoza među Hrvatima

Eduardo: "Brazil je favorit, ali možemo ga pobijediti"

10.06.2014.

Eduardo: "Brazil je favorit, ali možemo ga pobijediti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Eduardo Alves da Silva otkriva kako hrvatski reprezentativci jedva čekaju početak utakmice otvaranja Svjetskog prvenstva protiv Brazila.

Samo su dva dana ostala do početka svjetske smotre i susreta domaćina Brazila s Hrvatskom. U Sao Paulu, 12. lipnja, posebnu će pažnju s tribina dobiti hrvatski napadač Eduardo Alves da Silva.

"Doći će mi najbliža obitelj i prijatelji. Nisam ih pitao za koga će navijati, oni dolaze uživati u spektaklu otvaranja Svjetskog prvenstva. Nadam se da će navijati za nas, za Hrvatsku", rekao je.

Kao rođeni Brazilac, Eduardo ima i brazilskog nogometnog uzora:

"Moj je idol bio, i još uvijek jest, Romario. Zbog njega sam gledao svaku utakmicu na televiziji, a uzor mi je posebno od Svjetskog prvenstva 1994. godine".

Hrvatska se marljivo pripremala za svoju "utakmicu godine", kako je naziva Eduardo, i želi pokazati da je rad urodio plodom.

"Super se osjećam, nema pritiska. Što je utakmica bliža, to se više osjeća pozitivna nervoza, i svi jedva čekamo da utakmica počne, da nam bude lakše i da uživamo", konstatirao je jedan od izabranika Nike Kovača.

"Brazil je favorit, ne samo protiv nas nego i za osvajanje Svjetskog prvenstva. No, to što su favoriti ne znači da ih ne možemo pobijediti. Oni 80 godina nisu izgubili prvu utakmicu na svjetskim smotrama i to nam je veliki poticaj. Trebamo pokazati na terenu što možemo, a Hrvatska može iznenaditi, pogotovo ako mi prvi zabijemo. Tada bi Brazilu bilo vrlo teško vratiti se", dodao je.

Hoće li Eduardo slaviti eventualni pogodak Brazilcima?

"Nije važno tko zabije, najvažnije je izboriti dobar rezultat. Nastup u skupini mogao bi nam uvelike ovisiti o načinu na koji odigramo prvi susret, zbog atmosfere unutar momčadi", odgovorio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri