Ključna bitka u veznom redu

Modrić: "Spreman sam, željan, jedva čekam Brazil"

10.06.2014.

Modrić: "Spreman sam, željan, jedva čekam Brazil"
Foto: Drago Sopta/HNS

Europski prvak s Real Madridom, Luka Modrić, dočekuje Brazilce zdrav, dobro raspoložen i željan reprezentativnih uspjeha.

Hrvatska je i ove godine dobila pobjednika Lige prvaka, Luku Modrića s Real Madridom. Modrić se potom pridružio nacionalnoj selekciji i vjeruje u nova slavlja na nogometnim terenima.

"Osjećam se dobro, zdrav sam - što je najvažnije - i dobro treniram. Dobio sam nekoliko dana odmora nakon osvajanja Lige prvaka i priliku da se psihički prebacim na reprezentaciju. Spreman sam, željan i jedva čekam da počne prva utakmica Svjetskog prvenstva. Moja će uloga biti kao i protiv Islanda ili Australije, neće se ništa bitnije mijenjati", kaže.

Momčad pod vodstvom Nike Kovača Brazilci neće podcijeniti.

"Brazil nas poštuje, ne doživljavaju Hrvatsku samo kao jednog od protivnika. Znaju većinu naših igrača, znaju našu kvalitetu i sada je na nama da se dokažemo na terenu i prezentiramo se na najbolji način. Dugo Hrvatska nije igrala ovako veliku utakmicu", rekao je Modrić.

Hrvatskoj će se suprotstaviti brojne svjetske zvijezde, ali momčadska bi igra mogla presuditi:

"Brazil ima fenomenalnu momčad, od obrane do napada. Mislim da su najbolji Thiago Silva, Marcelo i Neymar, ali svi su svjetske klase. Nemaju slabu točku. Nama je najvažnije da kao momčad budemo pravi, ne može jedan pojedinac sam nešto napraviti. Hrvatska nisu ni Modrić ni Rakitić, Hrvatska je dobre rezultate ostvarivala kada smo se svi borili jedni za druge. Tako će biti i ovoga puta".

"Bit će teško dobiti bitku u veznom redu, koja će biti ključna. Želimo imati posjed lopte i nametnuti svoj ritam, ne smijemo se uzdati samo u obranu", nastavio je Luka Modrić.

Koliko je Hrvatska napredovala u posljednje vrijeme, može li nadmašiti prikazano u Poljskoj i Ukrajini na posljednjem velikom natjecanju?

"Kao pojedinci, napravili smo ogroman iskorak, a koliko smo napredovali kao momčad, vidjet ćemo na ovom turniru. Odigrali smo jako dobro Europsko prvenstvo prije dvije godine i nedostajalo nam je samo malo sreće, a potom smo imali dosta problema u kvalifikacijama. No, mislim da bi na ovom Svjetskom prvenstvu mogli daleko, a prvi nam je cilj proći u drugi krug", smatra Modrić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri