Izbornik Štimac predstavio momčad za Srbiju i Wales

07.03.2013.

Izbornik Štimac predstavio momčad za Srbiju i Wales

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac obznanio je danas imena kandidata za kvalifikacijske utakmice protiv Srbije i Walesa

U društvu pomoćnika Alena Bokšića, izbornik Štimac izrecitirao je okupljenim predstavnicima medija popis od 26 igrača na koje računa za kvalifikacijske oglede protiv Srbije 22. ožujka u Zagrebu i Walesa četiri dana kasnije u Swanseaju.

Štimčev popis nije donio veća iznenađenja: "Ovo je najbolje s čime Hrvatska raspolaže, nadam se da će svi ostati spremni i zdravi".
Ovoga puta će se reprezentacija pripremati isključivo na maksimirskom stadionu, a okupljanje je predviđeno za nedjelju 17. ožujka od 19 sati u zagrebačkom hotelu As.
Izbornik je zadovoljan formom većine igrača, brine ga tek pozicija zadnjeg veznog gdje Radošević i Kovačić nakon prelazaka u Italiju nisu u uobičajenom natjecateljskom pogonu te igrači koji još nisu započeli s prvenstvenom sezonom:
"Prilično sam zadovoljan formom igrača, najviše me veseli njihovo zdravlje, a minutaža više-manje. Prvenstvo u Ukrajini tek počinje, u Rusiji još nije ni počelo, pa dio igrača nije u optimalnoj natjecateljskoj formi. Zato smo pozvali malo veći broj igrača, izabrat ćemo one koji su maksimalno spremni".
Štimac je bio jasan po pitanju tenzija, provokacija i svega onoga što ogled sa Srbijom donosi izvan nogometnog travnjaka: "Ako bude provokacija iz Srbije, nećemo odgovarati na njih. Ne razmišljamo o tome, naš zadatak je prezentirati nogomet, kojim je reprezentacija promovirala mladu hrvatsku državu. Na nama je da budemo sportaši, a uz to ide fair-play. Težit ćemo davanju maksimuma, a maksimalno ćemo se pokušati izolirati od svega što bi nam moglo narušiti ugođaj."
Pomoćnik Alen Bokšić izrazio je želju da se ova momčad revanšira za neuspjeh njegove generacije u utakmici 1999. godine kada je 2:2 izbacilo Hrvatsku s Eura 2000.: "Takve se utakmice ne igraju svaki dan i pamte se godinama. Sada imamo fantastičnu priliku uzvratiti se za onih 2:2 iz Maksimira. U svakom slučaju smo favoriti, a igrači posebno doživljavaju taj susret, posebno zbog imena protivnika".
Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Dario Krešić (Lokomotiv)
Braniči: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Darijo Srna (Šahtar), Josip Šimunić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (PAOK), Ivan Strinić (Dnipro), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Olympique Lyon)
Vezni igrači: Arijan Ademi (Dinamo), Ivan Rakitić (Sevilla), Milan Badelj (HSV), Niko Kranjčar (Dynamo Kijev), Ognjen Vukojević (Spartak), Luka Modrić (Real), Mateo Kovačić (Internazionale), Jorge Sammir (Dinamo), Ivan Perišić (Wolfsburg), Josip Radošević (Napoli)
Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Mladen Petrić (Fulham), Nikola Kalinić (Dnipro).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri