Odluka pada u Recifeu

Nada, volja i želja: Hrvatska i Meksiko u borbi za drugi krug

23.06.2014.

Nada, volja i želja: Hrvatska i Meksiko u borbi za drugi krug
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom posljednjem, trećem nastupu u Skupini A Svjetskog prvenstva u Brazilu, Hrvatska u ponedjeljak igra protiv reprezentacije Meksika.

Hrvatska - Meksiko
Svjetsko prvenstvo, Skupina A.
23. lipnja 2014., 17:00 (22:00 po hrvatskom vremenu)
Arena Pernambuco, Recife.

U prva dva susreta na ovogodišnjoj svjetskoj nogometnoj smotri u Brazilu Hrvatska je ubilježila poraz od domaćina (1:3) te pobjedu nad Kamerunom (4:0) pa će o prolasku u osminu finala odlučivati u srazu s Meksikancima.

Meksiko ima bod više od Hrvatske, zahvaljujući pobjedi nad Kamerunom (1:0) golom Peralte i neriješenom ishodu s Brazilcima (0:0). Hrvatska je računica stoga jasna, pobjeda sigurno vodi u nastavak natjecanja.

"Imamo nadu, volju i želju plasirati se u sljedeći krug, a smatram da je pritisak ionako na Meksiku s obzirom na njihove ciljeve. Poštujemo Meksiko, no Hrvatska je sve bolja i bolja. Zabila je najviše pogodaka u skupini i moramo funkcionirati kao cjelina, tada je uvijek bilo dobro", najavio je hrvatski izbornik Kovač uoči utakmice.

Lipanjsko izdanje Fifinog poretka reprezentacija smjestilo je Meksiko samo dva mjesta ispod Hrvatske, na 20. poziciju, a Niko Kovač na raspolaganju ima sve igrače.

"Mislim da možemo napraviti nešto povijesno, od Islanda nadalje vidi se kako igrači razumiju našu filozofiju, jako su inteligentni. Imam pravo razmišljati pozitivno", naglasio je.

Utakmicu će suditi Ravšan Irmatov iz Uzbekistana.

U drugom susretu trećeg kola Skupine A u isto će se vrijeme sastati Brazil i Kamerun. Ukoliko Kamerun uspije pobijediti Brazil, Hrvatska može proći skupinu i s neriješenim rezultatom protiv Meksika.

"Naravno da smo motivirani, na ovom Svjetskom prvenstvu želimo korak dalje nego na prošlom Europskom prvenstvu. Ova reprezentacija ima kvalitetu i to može. Sve je na nama, moramo odigrati što bolje i siguran sam da ćemo biti pravi. Vjerujem u pozitivan ishod", rekao je hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri