Prvoplasirani ide dalje

Alumnus domaćin preliminarne skupine Futsal Cupa

10.07.2014.

Alumnus domaćin preliminarne skupine Futsal Cupa
Foto: Arhiva HNS

Malonogometni prvak Hrvatske, MNK Alumnus iz Zagreba, bit će domaćin preliminarne skupine UEFA Futsal Cupa krajem kolovoza ove godine. 

Prvi krug natjecanja u kojem nastupaju prvaci nacionalnih prvenstava u Europi organiziran je u osam skupina u koje je raspoređeno 29 momčadi.

Zagrepčani su domaćini skupine i u dvorani Doma sportova od 27. do 30. kolovoza ugostit će prvaka Malte, Balzan FC te danski Kobenhavn Futsal.

Natjecanje je organizirano kao mini turnir nakon kojeg će prvoplasirani iz svake skupine nastaviti natjecanje s najbolje rangiranim europskim malonogometnim klubovima.

U slučaju prolasku u sljedeći krug natjecanja, Alumnus bi putovao u Moskvu gdje bi ga u vrloj jakoj skupini čekali ISK Dina Moskva (RUS), FC Lokomotiv Harkiv (UKR) i FC Deva (ROU).

Predsjednik Alumnusa Milan Martulaš zadovoljan je ždrijebom, no zna da je pred hrvatskim prvakom puno posla:

"U preliminarnoj skupini smo favorit, premda nikada ne znate tko se sve krije iza imena. Prolazak u daljnju fazu nas vodi u izuzetno tešku skupinu. Drago nam je da ćemo u slučaju prolaska imati prilike odmjeriti snage s jednima od najboljih. Deva ima 6-7 igrača rumunjske reprezentacije, a Lokomotiv 6-7 ukrajinskih reprezentativaca, a tu je i domaćin, prvak Rusije koji je izraziti favorit. Sada je ipak fokus na zatvaranju financijske konstrukcije, organizaciji domaćinstva preliminarne skupine, i eventualnim pojačanjima. Sve nas očekuje jako puno posla."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri