Sastanak u HNS-u

Analiza ženskog nogometa u Hrvatskoj

17.07.2014.

Analiza ženskog nogometa u Hrvatskoj
Foto: Drago Sopta/HNS

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza održan je radni sastanak s predstavnicima klubova 1. i 2. Hrvatske nogometne lige za žene s tematikom pregleda stanja u ženskom nogometu i osvrtom na sustav natjecanja u natjecateljskoj godini 2014./2015.

Gotovo puni odaziv prvoligaša te djelomičan drugoligaša, uz konstruktivnu raspravu omogućio je dobru povratnu informaciju nazočnim predstavnicima Saveza, tehničkom direktoru dr. Romeu Jozaku, instruktorici-izbornici Mariji Margareti Damjanović i povjereniku natjecanja Damiru Stipkoviću u promišljanju o situaciji u ženskom nogometu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Naglasak sastanka je bio na potrebi ulaganja dodatnog rada u smjeru popularizacije ženskog nogometa te davanju važnosti radu s mlađim uzrastima što bi u perspektivi pružilo i kvalitetan temelj reprezentativnim uspjesima.

Predstavnici klubova pohvalili su inicijativu tehničkog direktora Romea Jozaka za sazivanjem sastanka ovoga tipa, a u davanju konstruktivnih prijedloga prednjačili su predstavnik ŽNK Dinamo Maksimir, doajen ženskog nogometa na našim prostorima Vjekoslav Markotić i predstavnik ŽNK Agram, Željko Kurevija. Zaključno, klubovima su za početak kolovoza najavljeni plenumi klubova na kojima će se odraditi priprema za novu natjecateljsku godinu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri