Oproštaj velikog vratara

Pletikosa završio reprezentativnu karijeru

19.07.2014.

Pletikosa završio reprezentativnu karijeru
Foto: Drago Sopta/HNS

Svjetsko prvenstvo u Brazilu ostat će zapamćeno kao posljednje u sjajnoj reprezentativnoj karijeri Stipe Pletikose.

Standardni čuvar hrvatske mreže posljednjih 15-ak godina, Stipe Pletikosa, obavijestio je rukovodstvo HNS-a, izbornika Niku Kovača te javnost o oproštaju od hrvatskog dresa u kojem je nastupao 114 puta.

Pletikosa je za Hrvatsku debitirao 10. veljače 1999. godine protiv Danske te je nakon odlaska Dražena Ladića sljedećih 15-ak godina postao zaštitno lice hrvatske reprezentacije.

Pletikosa je čuvao hrvatsku mrežu na pet velikih natjecanja - na europskim prvenstvima 2008. i 2012. godine te svjetskim prvenstvima 2002., 2006. i 2014. godine. Upravo je na SP-u u Brazilu upisao svoj posljednji nastup za Hrvatsku, a sa 114 utakmica u nogama drugi je na "vječnoj ljestvici", iza dojučerašnjeg suigrača i kapetana Darija Srne (116).

"Splitska hobotnica" odlazi tako u društvo reprezentativnih legendi, kao jedan od omiljenih igrača hrvatske reprezentacije u njenoj povijesti.

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, zahvalio se Pletikosi na doprinosu reprezentaciji:

"Stipe je prepoznao trenutak kada je vrijeme za oproštaj i mi to svi respektiramo. Ostavio je uistinu veliki trag u dresu Hrvatske i kao vratar i kao čovjek i na tomu mu se od srca zahvaljujemo. U ime Saveza i svoje osobno želim mu puno zdravlja, sreće i uspjeha u ostatku klupske karijere."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri