Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

HNS pomaže klubovima u Gunji i okolici

"Nogomet unosi život
u svako selo"

01.08.2014.
"Nogomet unosi život u svako selo"
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

Delegacija HNS-a na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom ponovno je u četvrtak obišla stadion u Gunji i potom održala sastanak s predstavnicima lokalnih vlasti i klubova oko financijske pomoći koju će HNS osigurati za obnavljanje nogometnih igrališta.

Nakon što je u lipnju obišao potopljena područja i osobno se uvjerio u razmjere katastrofe koja je pogodila istočnu Slavoniju, Davor Šuker vratio se na isto mjesto kako bi s predstavnicima lokalnih vlasti i klubova razgovarao o planovima za pomoć klubovima i lokalnom nogometu.

foto: HNS

"Trnci mi prolaze tijelom kada se sjetim kako je ovo sve izgledalo prije nekoliko mjeseci. U ime HNS-a poručujem svima da ćemo uz pomoć Fife i Uefe dati doprinos oporavku, a prvi korak je rješavanje papirologije. Naši arhitekti pregledavaju sva oštećena igrališta i vjerujem da ćemo do utakmice s Azerbajdžanom u Osijeku riješiti papirologiju", izjavio je domaćinima predsjednik Šuker.

Hrvatski nogometni savez kroz proteklo je razdoblje uplatio po 386.736 kuna Gunji i Crvenom križu (prihod od utakmice Hrvatska - Mali), kao i po 500.000 kuna Cerni i Caritasu, što je dio premije za plasman na SP 2014. kojeg su se odrekli hrvatski reprezentativci.

Buduća pomoć Saveza bit će namijenjena isključivo samom nogometu:

"Tim novcem pomogli smo kada je bilo najpotrebnije, a sada ćemo pomoći nogometu. Moramo sve popraviti, od svlačionica preko tribina do terena, znamo što je nogometu potrebno. Sve ćemo napraviti da klinci opet mogu igrati nogomet, to nam je najvažnije, jer nogomet unosi život u svako selo."

foto: HNS

Šuker je domaćinima obećao i jednu utakmicu s veteranima "Vatrenih" koja bi mogla biti odigrana prije ogleda Hrvatske i Azerbajdžana.

Nakon što su obišli teren Jadrana iz Gunje, predstavnici HNS-a održali su sastanak u Županji s predstavnicima šest lokalnih klubova i lokalnih vlasti. Predsjednici klubova, gospoda Mario Marijanović (Borac Drenovci), Hrvoje Lucić (Jadran Gunja), Marinko Misir (Posavski Podgajci), Grgo Josipović (RAŠK Rajevo Selo), Adam Maroševac (Sloga Račinovci) i Zoran Kovačević (Srijemac Strošinci) upoznali su Šukera i suradnike sa svojim konkretnim problemima, uz one u infrastrukturi.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić naglasio je važnost konkretne pomoći Saveza:

"Niti jedna institucija nije tako stala iza svoje baze kao Hrvatski nogometni savez. To je uvjerljivo najjača potpora svom sportu, vjerujem da će se sve izrealizirati i da ćemo tako pomoći nastradalima."

Predsjednik NS Županja, Ivo Rešić, također se zahvalio HNS-u:

"Savez je uistinu brzo reagirao, odmah ste došli ovdje i sada potvrđujete te svoje riječi. Znamo da ništa ne ide preko noći, ali vaše izjave i potezi daju nam puno optimizma. Gdje se ne igra nogomet, nema ni života, tako je u našim selima..."

Uz predstavnike klubova, sastanku su nazočili spomenuti župan i član IO-a HNS-a Božo Galić, gradonačelnik Županje Davor Miličević, predstavnik ŽNS Vukovarsko-srijemske županije Petar Mlinarić i tajnik regije Osijek Željko Bel. UZ predsjednika Šukera, ispred HNS-a s domaćinima su razgovarali dopredsjednik Saveza Ante Vučemilović-Šimunović, članovi IO-a Stjepan Merkaš i Dubravko Galović, viši savjetnik Predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk i glasnogovornik Tomislav Pacak.

 • Priopćenje za medije HNS-a

  14.07.2020.

  Priopćenje za medije HNS-a

  Hrvatski nogometni savez upoznat je s informacijom da je sportski djelatnik NK Inter Zaprešić zaražen virusom SARS-CoV-2. O slučaju je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna...

 • HNS nastavlja s ulaganjima u infrastrukturu

  14.07.2020.

  HNS nastavlja s ulaganjima u infrastrukturu

  Sukladno odlukama Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Komisija za infrastrukturu na današnjem je sastanku utvrdila hodogram za nastavak projekta izgradnje terena s umjetnom travom diljem...

 • Preminuo Dominik Išaretović

  12.07.2020.

  Preminuo Dominik Išaretović

  U prometnoj nesreći u Zagrebu život je izgubio 29-godišnji malonogometaš Dominik Išaretović. Dominik Išaretović iz Sesveta smrtno je stradao u prometnoj nesreći na zagrebačkom Jarunu u nedjelju...

 • Delegacija HNS-a na memorijalu Andrije Andabaka

  12.07.2020.

  Delegacija HNS-a na memorijalu Andrije Andabaka

  Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza prisustvovala je obilježavanju godišnjice pogibije Andrije Andabaka, heroja Domovinskog rata. Ove se godine obilježava 28. godišnjica smrti Andrije Andabaka, a...

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Portugal - Hrvatska

05.09.2020.

Porto