Darovi HNS-a za Šimunića, Pletikosu i Srnu

20.03.2013.

Darovi HNS-a za Šimunića, Pletikosu i Srnu

Svečano je danas bilo u hotelu As gdje su trojica igrača sa sto nastupa za hrvatsku reprezentaciju dobila prigodne darove od vrha HNS-a.

Ionako dobro raspoloženje u hotelu As danas je dodatno podignula svečanost na kojoj su predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, g. Davor Šuker, i izvršni predsjednik g. Damir Vrbanović predali prigodne darove Josipu Šimuniću, Stipi Pletikosi i Dariju Srni za sto nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Svoj stoti nastup trojac je ubilježio u prijateljskom ogledu protiv Južne Koreje, čime su dostigli Darija Šimića koji je upravo s toliko nastupa zaključio veliku reprezentativnu karijeru. Kao prigodan dar HNS-a, Pletikosa, Šimunić i Srna dobili su uokvirene dresove hrvatske reprezentacije s brojem "100" te umjetničke slike koje prikazuju trojicu slavljenika u reprezentativnim akcijama.

Predsjednik Davor Šuker čestitao je momcima uz kratki govor: "Drago mi je da smo na ovakav način popratili nešto spektakularno, ponosni smo na ova tri naša igrača. Nije lako ući u klub sto."

Zaista nije lako ući u klub sto, a to su pokazale i emotivne izjave trojca koji je bio u prvom planu. Josip Šimunić debitirao je za reprezentaciju 10. listopada 2001. godine protiv Južne Koreje:

"Prelijepo je igrati za Hrvatsku, tako je uvijek bilo i uvijek će biti. Neke stvari ne mogu objasniti riječima, hvala svima, velika je čast. Vjerujem da će sve biti dobro u petak."

Ubacio se i izbornik Igor Štimac dobacivši kako "Joe priča kao da mu je blizu kraj, a očekujem još pedeset utakmica."

Vrlo emotivan bio je i govor Stipe Pletikose (debi 10. veljače 1999. protiv Danske) koji je nagrađen pljeskom prisutnih: "Ovo je početak jedne krasne karijere, ha, ha. Hvala obitelji koja je stalno bila uz mene, krasan je osjećaj. Ove utakmice poklonio bih svom pokojnom ocu, koji me odveo na prvi trening u Hajduku žao mi je što ovo nije doživio."

Ništa manje emotivno o stotom nastupu za reprezentaciju nije pričao ni aktualni kapetan Darijo Srna koji je za Hrvatsku debitirao protiv Rumunjske 20. studenoga 2002.: "Hvala svim trenerima, u klubovima u HNS-u, koji su me vodili. Nije mi se ispunila želja da mi trener bude Ćiro Blažević, ali ima vremena."

Još jednom je duhovito poentirao i izbornik: "Za njega ima vremena, ne znam za tebe."

Priliku su uveličali i predstavnici Kluba olimpijaca, Dubravko Šimenc i Damir Škaro, koji su slavljenicima uručili poklone i svim reprezentativcima poželjeli sreću u utakmici protiv Srbije.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri