Pobjeda Dinama u finalu

Održan međunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2014.

20.08.2014.

Održan međunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2014.
Foto: Arhiva HNS

Završio je 16. međunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2014. koji se u vremenu od 16.  do 17. kolovoza 2014. godine održavao na terenima ŠRC Velika Gorica.

Sudjelovalo je devet momčadi: GNK Dinamo, HNK Hajduk Split, FC Haladasz Szombathelyi (Mađarska), NK Lokomotiva, NK Inter Zaprešić, NK Zagreb, NK Slaven Belupo,NK Hrvatski Dragovoljac i HNK Gorica.

Iako je u pripremama turnira bila pozvana i momčad NK Jedinstva iz Bihaća koja je i dala suglasnost za dolazak, zbog problema u funkcioniranju kluba (promjena čelnih ljudi) i financijskim poteškoćama naknadno je otkazan dolazak.

Utakmice su se igrale na dva terena ŠRC, prvi dan po skupinama a završni dio po kup-sustavu. Momčadi su bile podijeljene u tri skupine:

Skupina A: Dinamo, Slaven Belupo, Gorica
Skupina B: Hajduk, Lokomotiva, H. Dragovoljac
Skupina C: Haladasz, Zagreb, Inter.

Foto: Arhiva HNS

Nakon utakmica po skupinama koje su igrane po sustavu "svaki sa svakim", u poluzavršnicu su se plasirale tri prvoplasirane momčadi skupina i najbolja drugoplasirana momčad - Dinamo, H. Dragovoljac, Zagreb, te Haldasz.

U polufinalima je Dinamo svladao Zagreb 2:1, a Haladasz je bio bolji od H. Dragovoljca nakon 1:1 i izvođenja jedanaesteraca (6:4).

Susret za treće mjesto potom je pripao Zagrebu, koji je pobijedio H. Dragovoljac 5:0.

U finalu su ponovno odlučivali udarci s bijele točke. Dinamo i Haladasz odigrali su 0:0, da bi Dinamo zatim slavio 3:0 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Za najboljeg vratara proglašen je Daniel Molnar iz mađarskog predstavnika, za najboljeg igrača Dinamov Karlo Plantak, a najbolji je strijelac turnira bio Dinamov Ivan Božić. Nagrada za fair-play pripala je Hrvatskom dragovoljcu.

Pokrovitelji ovogodišnjeg turnira bili su Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, grad Velika Gorica, Zagrebačka županija, Hrvatski nogometni savez i Peugeot Auto Holetić.

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su zamjenik gradonačelnika grada Velike Gorice Ervin Kolarec, predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, predsjednik Zajednice športskih udruga Velike Gorice Goran Kovačić, predsjednik NS Velika Gorica Željko Mihalj, predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko i predstavnica Teamsporta d.o.o. Jasminka Lamza.

Svi suci i delegati bili su iz Nogometnog središta Velika Gorica dok je medicinsko osoblje bilo iz HNK Gorica.

Kroz dosadašnje turnire prošli su i stasali mnogi danas afirmirani prvoligaški igrači, a najboljima su između ostalih bili proglašeni: Jerko Leko, Anas Sharbini, Ivan Kelava i Ante Budimir.

Foto: Arhiva HNS

Među ostalim igračima koji su sudjelovali na turniru nalaze se:

Dino Drpić – GNK Dinamo (1999)
Ivan Turina – GNK Dinamo (1999)
Nikola Rak – NK Radnik (2005 i 2006)
Matija Dvorneković – NK Radnik (2006), NK Slaven Belupo (2007)
Besart Abdurahimi – NK Zagreb (2007)
Mario Gregurina – NK Slaven Belupo (2007)
Mato Jajalo – NK Slaven Belupo (2007)
Elvis Kokalović – NK Slaven Belupo (2007)
Mateas Delić – NK Slaven Belupo (2007)
Mateo Pavlović – NK Zagreb (2008)
Tomislav Kiš – NK Croatia Sesvete (2011)
Filip Petanjek – NK Croatia Sesvete (2011)
Toni Šušković – NK Croatia Sesvete (2011)
Ivan Antolek – NK Varaždin (2011)
Marko Pjaca – NK Lokomotiva (2011)
Igor Postonjski – NK Varaždin (2012)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri