Četvrto pretkolo Europske lige

Dinamo slavio uz dva gola Čopa, Rijeka slomila otpor Šerifa, "nula" Splita

21.08.2014.

Dinamo slavio uz dva gola Čopa, Rijeka slomila otpor Šerifa, "nula" Splita
Foto: gnkdinamo.hr

U četvrtak su nastupila još tri hrvatska predstavnika u četvrtom pretkolu Europske lige. Dinamo i Rijeka ubilježili su pobjede, dok je Split izborio obećavajućih 0:0 protiv suparnika iz Italije.

Hrvatski prvak Dinamo, nakon ispadanja od Aalborga u kvalifikacijama za Ligu prvaka, gostovao je kod rumunjskog Petrolula u Ploiestiju.

Zagrepčani su poveli pogotkom Čopa iz kaznenog udarca poslije pola sata igre, a poravnao je Tamuz na samom kraju prvog poluvremena. Nakon što se Dinamo obranio od napada Rumunja u nastavku, Čop je glavom pogodio za novo vodstvo u 80. minuti, da bi Machado iz slobodnog udarca u posljednjoj akciji susreta - po isključenju Alvesa - prevario domaćeg vratara za konačnih 3:1.

Nogometaši Splita ugostili su u Dugopolju uglednog talijanskog prvoligaša Torino, a uz još jednu dobru partiju u kojoj se ponovno istaknuo i vratar Vuković odigrali su neriješenih 0:0.

Rijeka je na Kantridi dočekala Šerif iz Tiraspola. Pogodaka dugo nije bilo, ali je pet minuta prije kraja Leovac dočekao jednu loptu na volej i silovito je poslao u gostujuću mrežu za veliko slavlje domaćina i vrijednu prednost prije puta u Moldovu.

U srijedu je Hajduk gostovao u Kijevu kod Dnipra te je poražen 2:1. Svi su uzvrati na rasporedu idućeg četvrtka, 28. kolovoza.

Europska liga, četvrto pretkolo, prve utakmice:
Dnipro Dnipropetrovsk - Hajduk 2:1
Petrolul Ploiesti - Dinamo 1:3
Split - Torino 0:0
Rijeka - Šerif Tiraspol 1:0

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri