Zeleno svjetlo za udarce iz daljine

Rakitić: "Želim maksimalno iskoristiti priliku u Barceloni"

28.08.2014.

Rakitić: "Želim maksimalno iskoristiti priliku u Barceloni"
Foto: Mario Ćužić

Nakon mjesec dana provedenih u Barceloni, Ivan Rakitić odlučan je u namjeri da dokaže svoje nogometne kvalitete na najvišoj razini.

Momčad Barcelone pobjednički je startala u novu sezonu Primere, a Ivan Rakitić ugradio je asistenciju u pobjedi protiv Elchea 3:0.

"Važno nam je da ljudi uviđaju da napredujemo. Bilo je dosta promjena u momčadi, na svim pozicijama, ali vidi se da postajemo sve bolji", rekao je hrvatski reprezentativac na današnjoj konferenciji za medije u svom novom klubu.

"Sjajno je igrati s najboljim igračima na svijetu. Želim maksimalno iskoristiti ovu priliku, a dobre partije samo me dodatno motiviraju. Trudim se biti u udarnoj postavi u svakom susretu, i onda želim opravdati trenerovo povjerenje dobrom igrom", dodao je.

Rakitić ima jedno posebno dobro oružje, udarce s većih udaljenosti, a Luis Enrique dao mu je "zeleno svjetlo".

"Trener mi je rekao da pucam iz daljine, to je jedna od mojih karakteristika i s obzirom na Barcelonin stil igre, to može biti korisno rješenje", otkrio je.

Poseban je osjećaj igrati s Lionelom Messijem, još je jednom potvrdio Rakitić: "Messi je najbolji na svijetu. Hvala Bogu da sam dobio šansu biti u istoj momčadi".

Barcelona će ovoga vikenda igrati prvenstvenu utakmicu protiv Villarreala.

"Bit će teško, oni su vrlo uporna momčad. Međutim, mi se moramo usredotočiti na sebe i imamo dobar osjećaj uoči puta", zaključio je Rakitić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri