Hrvatska u Latviju po prvo mjesto

Gračan: "Želja je ove generacije napraviti ono što dugo nismo"

01.09.2014.

Gračan: "Želja je ove generacije napraviti ono što dugo nismo"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska reprezentacija zaključit će kvalifikacije za Europsko prvenstvo iduće godine gostovanjem u Latviji, koje je najavio izbornik Nenad Gračan.

Nakon sedam odigranih utakmica te pet pobjeda, jednog remija i jednog poraza, Hrvatska U-21 sprema se na put u latvijsku Jelgavu. Tamo će u srijedu, 3. rujna, završiti svoj nastup u Skupini 5 kvalifikacija za europsku smotru u Češkoj.

S prvotnog popisa igrača otpali su Čalušić, Šimunović i Bradarić, a umjesto njih pozvani su Herdi Prenga, Ante Ćorić i Dario Čanađija.

"Situacija je dobra, svi s velikom željom i velikim motivom čekamo utakmicu, a dobrom igrom i pobjedom možemo osigurati prvo mjesto i dodatne kvalifikacije. Želja je ove generacije napraviti ono što dugo nismo, plasirati se na Europsko prvenstvo. Vodili smo cijele kvalifikacije i nadam se da ćemo tako i završiti", rekao je izbornik Nenad Gračan.

"Mislim da imamo dobru reprezentaciju bez obzira što su neki pozvani među seniore, A reprezentacija je svakako prioritet i dobar je pokazatelj ovim dečkima da se može na najvišu razinu", dodao je.

Suparnik nije vrhunska momčad, ali Latvija može biti nezgodna ako joj se ne pristupi maksimalno ozbiljno.

"Latvija preskače igru, koristi duge lopte i mislim da smo bolji, ali to moramo pokazati. Moramo se čuvati prekida i udaljiti ih od vlastitog gola, time bismo napravili veliki dio posla. Ako odigramo kako možemo, neće biti problema. Protiv Crne Gore smo testirali trkačke sposobnosti igrača, na tome moramo raditi i bez toga u današnjem nogometu nemoguće je iskazati ostale kvalitete. Treba nam kontinuitet toga, ne smiju se birati utakmice", objasnio je Gračan.

Popis igrača za Latviju:

Oliver Zelenika (Lokomotiva), Toni Gorupec (Lokomotiva), Antonio Milić (Hajduk), Dario Župarić (Pescara), Niko Datković (Spezia), Ante Ćorić (Dinamo), Domagoj Pavičić (Lokomotiva), Josip Mišić (Osijek), Stipe Perica (NAC Breda), Mijo Caktaš (Hajduk), Ante Rebić (Leipzig), Dominik Livaković (Zagreb), Nino Galović (Split), Herdi Prenga (Lokomotiva), Dario Čanađija (Rijeka), Marko Rog (Split), Dražen Bagarić (Split), Petar Mišić (Lokomotiva).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri