Olić: "Bit će teže nego u Osijeku"

24.03.2013.

Olić: "Bit će teže nego u Osijeku"

Na posljednjoj konferenciji za medije uoči odlaska u Swansea, Alen Bokšić, Luka Modrić i Ivica Olić uglavnom su govorili o Garethu Baleu.

 

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak u 9.00 sati odlazi avionom u Cardiff odakle će autobusom produžiti do Swanseaja gdje u utorak u 20.45 igra novu kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa.

Luka Modrić priznao je kako je dvoboj sa Srbijom emocionalno ispraznio momčad, no zna kako će tek pobjedom u Walesu bodovi protiv Srbije dobiti potpuno značenje:

"Dosta smo emocionalno ispražnjeni. Kao da smo igrali dvije utakmice zbog naboja i emocija. Dopisivao sam se s Baleom dok sam bio u Madridu, ne i ovih dana. Sreća je što ne igraju Ramsey i Allen jer su im uz Balea najbolji igrači."

Trener Alen Bokšić odbacio je novinarske usporedbe Baleove igre upravo s njegovom:

"Bale je bolji igrač nego što sam ja bio, treći je na svijetu trenutačno, odmah iza Messija i Ronalda, ali ne treba se s tim puno opterećivati, trebamo igrati svoju igru."

Ni treći gost na konferenciji za medije, strijelac protiv Srbije, Ivica Olić, nije mogao izbjeći pitanje o Baleu: "Bale je vrhunski igrač, ali igra se 11 protiv 11, i mi prvenstveno trebamo gledati sebe. Bit će nam teže negoli u Osijeku, jer je Wales na domaćem terenu znatno nezgodniji protivnik."

Hrvatski sastav sigurno će doživjeti promjene, neke zbog izbornikovih razmišljanja, a neke prisilno. Zbog ozljede je definitivno otpao Niko Kranjčar, a upitno je i stanje Josipa Šimunića. Zbog njegove ozljede u reprezentaciju je naknadno pozvan i Mateo Pavlović.

Pojašnjava Bokšić: "Teško je reći hoće li Šimunić biti spreman, pa smo odmah reagirali i pozvali stopera Werdera Matea Pavlovića koji je budućnost našeg nogometa."

Znači li to da postoji mogućnost da Hrvatska u Walesu zaigra s tri braniča? Bokšić, barem za sada, odbacuje takvu mogućnost: "To je jedna od mogućnosti, ali ne za ovu utakmicu. Joe i Čarli godinama igraju u paru i ne bi bilo dobro da ih sada poremeti netko treći. To je inače jedna od opcija za budućnost, ali ova utakmica nije za eksperimentiranje."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri