Već protiv Cipra pokazati formu za EP

Kovačić: "Hrvatska s ovakvim talentom može mnogo, može biti vrhunska"

02.09.2014.

Kovačić: "Hrvatska s ovakvim talentom može mnogo, može biti vrhunska"
Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon hat-tricka Stjarnanu, Mateo Kovačić u još je boljem raspoloženju stigao na reprezentativno okupljanje za utakmice s Ciprom i Maltom.

U uzvratnom susretu četvrtog pretkola Europske lige Mateo Kovačić napokon je zatresao mrežu u Interovom dresu, a broj pogodaka odmah je povisio na tri. Kao jednome od kandidata za udarnu postavu Hrvatske, to će mu donijeti i novu dozu potrebnog samopouzdanja.

"Privikavao sam se na Italiju i napokon sam zabio prvi gol, nadam se da će Inter biti što bolji na tablici. Najvažnije je da mi pobjeđujemo, manje je bitno tko će zabijati. Malo smo se i pojačali u prijelaznom roku, makar se možda Inter sada više temelji na mlađim igračima, što je i dobro za mene", komentirao je Kovačić.

Izabranici Nike Kovača, nakon tri odigrane utakmice na Svjetskom prvenstvu, kreću u novi kvalifikacijski ciklus, prije kojega ih čeka i prijateljski dvoboj s Cipranima u Puli.

"Nastup u Brazilu još ćemo analizirati s izbornikom i probati poboljšati neke stvari, ali nije bio kako smo očekivali i treba ga što prije zaboraviti. Okrećemo se Europskom prvenstvu i čekaju nas teške utakmice, a već protiv Cipra moramo pokazati da možemo u Francusku", najavio je.

"Skupina je prolazna, trebamo biti iskreni. Italija nam je najbolji protivnik i protiv njih se moramo boriti za prvo mjesto", dodao je Kovačić.

Gostovanje u Italiji Hrvatska će odraditi u Kovačićevom "dvorištu", San Siru, no najvažnija je prezentacija na bilo kojem travnjaku, smatra hrvatski veznjak.

"Lijepo je igrati na San Siru i utakmica s Italijom sigurno će biti dobra. Ključno je da mi u svaku utakmicu uđemo dobro, neovisno o stadionu, a s našim talentom možemo mnogo, možemo biti vrhunska momčad", rekao je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri