Štimac: "Wales nije samo Bale"

25.03.2013.

Štimac: "Wales nije samo Bale"

Posljednji trening hrvatske reprezentacije uoči dvoboja protiv Walesa prošao je bez problema, a izbornik Štimac naglasio je važnost bodova koji se nude u Swanseaju.

 

Hrvatska reprezentacija je sretno doputovala u Swansea, a navečer je odradila i trening na stadionu Liberty gdje je u utorak čeka ogled s Walesom. Trening nije donio nove zdravstvene probleme za izbornika Igora Štimca nakon što su zbog ozljeda zadobivenih protiv Srbije iz kombinacija otpali Niko Kranjčar i Josip Šimunić.

Na konferenciji za medije prije treninga, izbornik Štimac priznao je da je reprezentacija malo fizički i psihički iscijeđena od Srbije:

"Malo smo iscrpljeni, pokušavamo prikupiti snagu do početka utakmice. Pokušat ćemo se osvježiti, najveći motiv su nam ta tri boda koja bi nas definitivno približila Brazilu."

Domaće medije zanimalo je koliko Štimčeve planove mijenja činjenica da je Gareth Bale spreman za utakmicu? "Nemojte zaboraviti da je Wales pobijedio u Škotskoj bez Balea. Wales nije samo Bale, ima još opasnih igrača."

Kako motivirati momčad za ovakav susret nakon dvoboja protiv Srbije?

"Najbolja motivacija je razgovor. Kroz trening ćemo se osvježiti, a razgovorom odraditi ostalo. Igrači su svjesni uloge favorita i što ova utakmica znači za Hrvatsku. Sa Šimunićem nećemo riskirati, a za još nekoliko igrača ćemo vidjeti kako se osjećaju i odlučiti hoćemo li ići s više izmjena nego je planirano."

Izborniku se na konferenciji za medije pridružio i Josip Šimunić koji je s reprezentacijom iako nećemo moći igrati:

"Došli smo po tri boda, svi želimo ići u Brazil. Utakmica je vrlo važna, kao što je svaka u kvalifikacijama. Ne moram nikome davati neke savjete, svi koji igraju za Hrvatsku su igračine, mi smo Hrvatska."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri