Balić i Pezelj na listi strijelaca

Pobjede Hrvatske U-17 protiv Slovačke i Slovenije

04.09.2014.

Pobjede Hrvatske U-17 protiv Slovačke i Slovenije
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija do 17 godina starosti odigrala je prve dvije od ukupno tri ovotjedne prijateljske utakmice.

U sklopu Uefinog razvojnog turnira, izabranice Ivice Milkovića igrale su u Novigradu prijateljske utakmice protiv Slovačke i Slovenije, dok će 5. rujna u Virju odmjeriti snage s Crnom Gorom.

Slovačku su mlade Hrvatice pobijedile 1:0, pogotkom Lorene Balić iz 61. minute. U udarnoj su postavi bile Sabo, Mihić, Kunštek, Bučić, Pezelj, Kompes, Stipić, Pijuk, Palinić, Tomić i Balić, a još su igrale Kovač, Resanović i Govorko.

Protiv Slovenije bile su još efikasnije. U pobjedi 4:2 hat-trick je ubilježila Petra Pezelj, postigavši sva tri pogotka u drugom poluvremenu. U prvom je nakon vodstva Slovenki izjednačila Lorena Balić, svojim drugim golom na turniru.

Hrvatska je protiv Slovenki počela u sastavu Sabo, Mihić, Kunštek, Bučić, Pezelj, Kompes, Stipić, Pijuk, Govorko, Tomić i Balić, a još su igrale Kovač, Peša, Resanović, Medved i Klarić.

Hrvatska će u listopadu ove godine biti domaćin prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo, na kojemu će zaigrati protiv Švedske, Škotske i Crne Gore.

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri