Prvi susret Hrvatske poslije SP-a

Ciparski test u Puli: Prilika za mlade i uigravanje za Maltu

04.09.2014.

Ciparski test u Puli: Prilika za mlade i uigravanje za Maltu
Foto: Drago Sopta/HNS

U prvoj utakmici poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu, Hrvatska će u Puli odmjeriti snage s Ciprom, u prijateljskom dvoboju uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatska - Cipar
Prijateljska utakmica.
4. rujna 2014. godine, 20:15
Pula, stadion Aldo Drosina

Izabranici Nike Kovača okupili su se u ponedjeljak kako bi se pripremili za dva ogleda, prijateljski s Ciprom u Puli i kvalifikacijski s Maltom u Zagrebu. Iako se još analizira nastup Hrvatske u Brazilu, došlo je "vrijeme za određene promjene" te je izbornik u reprezentaciju uveo nekoliko novih imena.

Dio će ih priliku dobiti upravo protiv Cipra, na stadionu Aldo Drosina, gdje će Kovač isprobavati njihove mogućnosti, ali i odmah uigravati momčad za maksimirsku utakmicu idućeg tjedna. Imat će pravo na šest zamjena.

"Neka osjete kako je nositi dres Hrvatske, to je nešto posebno i nije baš jednostavno. Moramo raditi svaki dan kako bismo došli do automatizacije. Nadam se da ćemo se nametnuti te diktirati tempo i događanja na terenu. Probat ćemo stvoriti što više prilika, kako bi povećali vjerojatnost da ćemo postići pogodak. Želim vidjeti kako ćemo se ponašati protiv suparnika koji će se više braniti", najavio je hrvatski izbornik.

Cipar, 140. reprezentacija na Fifinoj ljestvici, u Hrvatsku dolazi kako bi se što bolje pripremio za svoje otvaranje kvalifikacijskog ciklusa za europsku smotru u Francuskoj 2016. godine, protiv Bosne i Hercegovine u Zenici.

Novi izbornik Pambos Christodoulou, koji je na klupu sjeo u siječnju, nacionalnu selekciju vodi na krilima procvata ciparskog klupskog nogometa, a nakon umirovljenja legendi Okkasa i Konstantinoua prije tri, odnosno dvije godine.

"Cipar je sigurno jači od Malte, imaju klub u Ligi prvaka te neke igrače u Europskoj ligi. Otežat će nam utakmicu, ali nadam se da će moji igrači pokazati pravo lice. Očekujem pobjedu te lijep i atraktivan nogomet", rekao je Niko Kovač dan prije susreta.

Dan poslije utakmice s Ciprom, hrvatski će reprezentativci imati slobodan dan, a potom se vraćaju treninzima i pripremama za Maltu.


 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri