Hrvatska preokrenula u Swanseaju!

26.03.2013.

Hrvatska preokrenula u Swanseaju!

Pogocima Dejana Lovrena i Eduarda Da Silve Hrvatska je uspjela u završnici preokrenuti susret protiv Walesa i upisati nova tri važna boda na putu prema Brazilu.

Dugo je Hrvatska teško živjela u Swanseaju, no dobar pritisak na kraju utakmice urodio je plodom - Hrvatska je uzela nova tri boda i tako zadržala korak s Belgijom s kojom će očito do kraja kvalifikacija voditi bitku za prvo mjesto u skupini.

 

Hrvatska je trebala povesti u 14. minuti kada je Lovren ubacio s lijeve strane ravno na glavu Eduarda, no sjajni topnik nije bio precizan iz idealne situacije na vrhu peterca. Šest minuta kasnije stigla je kazna.

Ledley je pao u kaznenom prostoru u dvoboju s Lovrenom, a sudac je pokazao na bijelu točku s koje je precizan bio Gareth Bale.

Bale je u 38. minuti imao savršenu šansu udvostručiti vodstvo Walesa, no u situaciji 1 na 1 s Pletikosom pucao je loše, iznad gola, propustivši kazniti loš period igre Hrvatske. Hrvatska je imala nekoliko poluprilika, no nije to bilo - to. Izbornik Štimac se, stoga, odlučio i za kadrovske i za formacijske promjene u nastavku, a to je na koncu urodilo plodom.

Istina, i dalje se Hrvatska mučila sve do 77. minute kada je Dejan Lovren raspalio s 25 metara, a lopta je pronašla put do mreže Myhilla.

Šest minuta kasnije, preokret Hrvatske upotpunio je Eduardo Da Silva - Ivica Olić dobro je s lijeve strane pronašao Eduarda, a ovaj u svom stilu odlično primiruje loptu i zabija za 1:2 i pobjedu Hrvatske!

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri