Dubrovnik domaćin kvalifikacijske skupine

HNS i Mato Stanković dogovorili nastavak suradnje

05.09.2014.

HNS i Mato Stanković dogovorili nastavak suradnje
Foto: UEFA / Sportsfile

Hrvatski nogometni savez produžio je ugovor s izbornikom futsalske reprezentacije Matom Stankovićem.

Stanković će i iduće četiri godine voditi hrvatsku futsalsku reprezentaciju koju s iznimnim uspjehom vodi od 2010. godine.

Pod njegovim ravnanjem, Hrvatska je ostvarila svoj najbolji rezultat u povijesti plasmanom u polufinale Europskog prvenstva 2012. godine koje je održano u Hrvatskoj, a ove godine Hrvatska je plasmanom u četvrtfinale na Euru u Belgiji pokazala da taj rezultat nije bio slučajnost. Već je i sami plasman u Belgiju bio veliki korak naprijed - po prvi puta nakon 16 godina Hrvatska je kroz kvalifikacije osigurala završni turnir.

Pritom je reprezentacija napredovala do sjajnog šestog mjesta na Uefinom renkingu za idući kvalifikacijski ciklus što će olakšati reprezentaciji put do Eura 2016. koje se održava u Srbiji. Hrvatska je, naime, iz treće jakosne stigle stigla u - prvu.

Ne čudi, stoga, što su Stanković i HNS dogovorili nastavak suradnje, posebno jer se vizija izbornika i Saveza slažu po pitanju razvoja futsala u Hrvatskoj.

"Prezadovoljan sam odnosom Saveza i predsjednika Šukera prema futsalu u ovom trenutku. Zahvalan sam rukovodstvu što prepoznaje i cijeni rad i rezultate. Obećavam da ću se nastaviti maksimalno truditi kako bih opravdao povjerenje", kazao je Stanković.

Stanković je, inače, još uvijek aktualni prvak Afrike i arapskih zemalja - prije preuzimanja Hrvatske, ostvario je te uspjehe s reprezentacijom Libije.

HNS je na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom uspješno ispregovarao pri Uefi da Hrvatska bude domaćin kvalifikacijske skupine u ožujku iduće godine, a grad domaćin bit će Dubrovnik. Prvoplasirani iz kvalifikacijskih skupina ići će direktno na Euro, a play-off je na rasporedu u rujnu 2015. godine.

Početak priprema za novi kvalifikacijski ciklus Hrvatska će imati sredinom rujna - od 14. do 18. rujna reprezentacija gostuje u Portugalu gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice.

Europsko prvenstvo igra se od 2. do 13. veljače 2016. u Srbiji.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri