Eduardo: "Pokazali smo karakter"

27.03.2013.

Eduardo: "Pokazali smo karakter"

Nakon preokreta u Swanseaju, izbornik Igor Štimac i igrači bili su zadovoljni što je pobjeda nad Srbijom nadograđena s tri boda iz Walesa.

 

Dugo se Hrvatska mučila na stadionu Liberty protiv Garetha Balea i društva, no pogocima Lovrena i Eduarda u završnici utakmice stigla je do nove pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Hrvatska zajedno s Belgijom uvjerljivo drži vrh skupine i očito će upravo s Belgijcima do samog kraja voditi bitku za direktan plasman, dok drugoplasiranog čekaju dodatne kvalifikacije.

Izbornik Štimac priznao je kako je Hrvatsku ovoga puta pomazila i sreća: "Večeras smo imali više sreće nego inače, a Wales je bio puno bolji nego u Osijeku. U prvom dijelu nismo bili precizni i brzi u dodavanjima i imali smo sreće što nismo primili i više od jednog gola. Nismo imali dovoljno svježine, što se moglo i očekivati nakon Srbije. No, u drugom poluvremenu napravili smo taktičke promjene i završilo je dobro."

Kapetan Darijo Srna bio je zadovoljan igrom u nastavku susreta:

"Nismo dobro ušli u utakmicu, nismo kontrolirali loptu, Pletikosa nas je spasio s dvije sjajne obrane. U nastavku je bilo bolje, stvarali smo šanse, ponekad nismo imali ni sreće. Izbornik je pogodio s promjenom taktike, Lovren je zabio krasan gol, Dudu uvijek zabije kada nam treba. Sada smo kupili mir do Škotske, bez ove pobjede ni ona protiv Srbije ne bi puno značila."

Dejan Lovren je odličnim udarcem vratio Hrvatsku u egal:

"Loše smo krenuli u utakmicu, cijela momčad nije igrala kako znamo. Razgovarali smo u svlačionici, ušli smo samouvjereno u drugi dio, promijenili smo sustav i to je dosta dobro izgledalo s 3-5-2. Moj pogodak? Znao sam da ću jednom ovako pogoditi. Tko zna, možda ga ovako više neću nikada opet zabiti."

Preokret je upotpunio Eduardo Da Silva:

"Drago mi je što sam uspio pomoći momčadi, najvažniji je uspjeh ekipe. Wales je imao šansu i za 2:0, moglo je biti svašta jer nismo ušli kako treba. No, pokazali smo karakter, pobjeda je zaslužena. Još smo daleko od Brazila, vjerojatno će odlučivati međusobna utakmica s Belgijom."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri