Ništa se ne stvara preko noći

Kovač: "Namučili smo se, ali drugo je poluvrijeme bilo bolje"

09.09.2014.

Kovač: "Namučili smo se, ali drugo je poluvrijeme bilo bolje"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Niko Kovač prokomentirao je uvodnu kvalifikacijsku pobjedu protiv Malte, izborenu tek u drugom poluvremenu utakmice.

Niko Kovač naposljetku je ipak imao razloga za zadovoljstvo, premda priznaje da u prvih 45 minuta nisu bile ispunjene njegove zamisli. Nakon 0:0 protiv Malte na odmoru, Luka Modrić i Andrej Kramarić donijeli su Hrvatskoj željeni start na putu prema Europskom prvenstvu.

"Zadovoljan sam s tri boda, a svaki je početak težak, bez obzira na natjecanje. Namučili smo se, prvo poluvrijeme nije bilo u skladu sa zacrtanim, ali drugo je poluvrijeme bilo bolje. Pobijedili smo zasluženo, ali ovo je nova momčad s mladim igračima i treba dati malo vremena. Ništa se ne stvara preko noći. Čestitam igračima na pobjedi", sažeo je Kovač.

Je li bilo prostora za Kramarića od prve minute?

"Razmišljali smo o više varijanti, ali odlučili smo se za visoki pritisak s Brozovićem koji je fizički jak, dominantan, kako bismo dobili odbijene lopte. No, to nam nije pošlo za rukom, a teško je protiv suparnika koji se neprestano brani. Sada kada vidim kako su prošle druge reprezentacije, jako sam sretan zbog osvojenih bodova", odgovorio je hrvatski izbornik.

"Vidi se koliko su sve te utakmice izjednačene. Malta će svima otežati život, a ne samo nama. Ne vjerujem da će se drugi naši protivnici olako otvoriti i moramo vježbati kako igrati protiv takvih obrana", dodao je.

Hrvatske pričuve s klupe dale su svoj doprinos pobjedi, naglasio je Kovač: "Znali smo da će Malta u završnici pasti, pogotovo poslije isključenja. Kramarić je vrlo dobro odradio svoj posao po ulasku, isto kao i Nikica Jelavić. Pogodili smo sa svim izmjenama".

Gosti su pružili vrlo kvalitetan otpor, a od 30. minute igrali su s desetoricom na terenu, zbog isključenja Borga.

"Svaka čast Malti, pokušavala je igrati na protunapade i na kvalitetu nekolicine igrača. Dali su svoj maksimum, oni su igrali jedino kako mogu protiv jačih momčadi, a naravno da nam je isključenje išlo na ruku", izjavio je Kovač.

Izbornik je siguran da će hrvatske prezentacije u budućnosti biti na potrebnoj razini.

"Uvjeren sam da će biti dobro. Vidim kako moji igrači rade na treningu, napredovali su, a jednostavno im treba dati vremena. U svojim klubovima igraju u različitim sustavima, a onda se u kratkom razdoblju moraju prilagoditi reprezentaciji. Moja je želja da igramo dobro svih 90 minuta, no moramo korak po korak", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri