Pogodak odluke u 85. minuti

Engleska U-21 preokretom svladala mlade Hrvate

10.10.2014.

Engleska U-21 preokretom svladala mlade Hrvate
Foto: Drago Sopta/HNS

U prvih 90 minuta bitke za odlazak na Europsko prvenstvo u Češkoj, mlada engleska nogometna reprezentacija stekla je pogodak viška nad hrvatskim vršnjacima.

U-21: ENGLESKA - HRVATSKA 2:1 (0:1)
Doigravanje za EP 2015, prva utakmica.
Molineux, Wolverhampton.

Sudac: Javier Estrada (Španjolska)

Strijelci: 0:1 - Livaja (13'), 1:1 - Kane (58'), 2:1 - Berahino (85' - 11m)

Žuti kartoni: Župarić (49'), Dier (69'), Pavičić (80'), Pašalić (81'), Moore (83')

Engleska: Butland, Keane (od 46' Dier), Shaw, Gibson, Moore, Caskey, Carroll, Redmond, Hughes (od 56' Ince), Berahino, Kane. Izbornik: G. Southgate.

Hrvatska: Livaković, Župarić, Milić (od 89' Miloš), Datković, Mitrović, Bradarić, Pavičić, Ćorić (od 63' Pašalić), Pjaca, Rebić i Livaja (od 70' Bagarić). Izbornik: N. Gračan.


Prva utakmica doigravanja za odlazak na europsku smotru iduće godine pripala je Engleskoj rezultatom 2:1, premda je Hrvatska na stadionu Molineux uspjela povesti.

Engleska je u prvom dijelu više boravila na hrvatskoj polovici, no Hrvatska je bila opasna gotovo svaki puta kada je prešla centar.

Mreža domaćina zatresla se u 13. minuti, kada je udarac iz kuta izveo Bradarić, loptu prebacio Datković, a Livaja ostao nečuvan i poslao je preko crte.

Livakoviću su prijetili Kane iz slobodnog udarca, Redmond s ruba šesnaesterca, Moore glavom te Hughes i još jednom Kane, dok je Shaw u 21. minuti nakon prodora s lijeve strane pogodio vratnicu. Međutim, hrvatska je obrana svake minute izgledala sve sigurnije, a Ćorić je u dva navrata s druge strane bio vrlo blizu drugom pogotku za Gračanove izabranike. No, lopta je oba puta prohujala tik pored okvira gola.

Momčad Garetha Southgatea zadržala je inicijativu i u drugom poluvremenu, a za svoj je trud nagrađena u 58. minuti, kada je Kane pogodio glavom nakon ubačaja Berahina.

Gračan je sredinom nastavka priliku dao Pašaliću i Bagariću, Englezi su malo usporili, a Rebić i Mitrović propustili su solidne šanse. Redmond je također bio neprecizan iz obećavajuće prilike, da bi odluka o pobjedniku pala u 85. minuti.

Tada je Livaković srušio Berahina u kaznenom prostoru, a engleski je napadač sam izveo kazneni udarac i osigurao svojoj momčadi gol prednosti za uzvrat u Vinkovcima, koji je na rasporedu 14. listopada.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri