Šuker mladim Zadranima uručio trofej

29.04.2013.

Šuker mladim Zadranima uručio trofej

Pobjedom mladih nogometaša Zadra protiv vršnjaka iz Dinama okončan je 11. Memorijal vukovarskih branitelja.

Na turniru koji već 11. godinu zaredom okuplja klupske selekcije do 14 godina trijumfirala je odlična momčad Zadra koja je u finalu svladala Dinamo s 1:0 pogotkom mladića čije prezime već veže ta dva kluba - Ivana Modrića.

 

Treće mjesto osvojila je momčad Zagreba koja je nakon jedanaesteraca slavila protiv Rijeke. Nakon što su Vidović (Rijeka) i Čujić (Zagreb) izmijenili pogotke u regularnom dijelu, Šantek i Jokić pogodili su s bijele točke za Pjesnike, dok je samo Filipović bio precizan za Rijeku.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapetan Zadra Dunjić, dok je najbolji vratar Majkić iz Zagreba. Zadrov David Paleka dobio je prigodnu nagradu za najboljeg strijelca.

Nagrade i medalje najboljima dodijelili su predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i gradonačelnik Vukovara Željko Sobo. Predsjednik Šuker naglasio je kako se "ovakav turnir mora pokušati sačuvati jer se radi o odličnom okupljanju koje ima velik značaj i za nogometaše i za grad Vukovar".

HNS je od prvog izdanja aktivno involviran u organizaciji turnira, a i ovoga puta veliku su ulogu u organizaciji odradili i grad Vukovar, županija Vukovarsko-srijemska te posebno hrvatski branitelji koji su bili aktivno uključeni u ovo domaćinstvo 16 momčadi s dječacima koji su imali prigodu u ovih nekoliko dana naučiti više o Vukovaru i okolici.

Na turniru su uz 14 hrvatskih klubova, među kojima je redovito i domaći Vukovar, sudjelovala i dva gosta, a ovoga puta to su bili Orašje i Zrinjski. Uz odličnu organizaciju, sudionike su popratili i dobri tereni, pa ne čudi što je voditelj turnira u ime HNS-a, inače predsjednik komisije za mlađe kategorije, Ivan Bedi, bio zadovoljan viđenim:

"Ponosan sam što nismo imali nikakvih problema tijekom ovih nekoliko dana. Smatram da je ovo sjajan turnir, već 11. puta okupljamo ove klince, puno ih je prošlo kroz taj vukovarski turnir i tu krenulo putem reprezentativnih selekcija."

Brojni predstavnici HNS-a pohodili su Vukovar proteklih dana, od predsjednika Šukera preko direktora reprezentacija Zorislava Srebrića i dopredsjednika IO-a Ante Vučemilovića do struke - Vukovar su posjetili Jozak, Novoselac, Ćuk, Grnja i Vranješ.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri