Kadeti otvaraju EP protiv Italije

02.05.2013.

Kadeti otvaraju EP protiv Italije

Hrvatska reprezentacija igrača do 17 godina danas otvara svoj nastup na Europskom prvenstvu ogledom protiv snažne Italije.

 

Nakon što su se na impresivan način plasirali na EP izbacivši u Elitnoj skupini Francusku, Španjolsku i Belgiju, hrvatski kadeti s visokim su ambicijama stigli u Slovačku gdje ih u skupini B očekuju Italija, Rusija i Ukrajina.

Izbornik Ivan Gudelj vješto vodi vrlo talentiranu generaciju koju predvodi trojac Halilović-Bašić-Roguljić, a svjestan bisera koje ima u svojoj ekipi nije krio da Hrvatska u Slovačkoj može otići i do kraja, iako dečke stalno podsjeća kako je jedini put do uspjeha ići utakmicu po utakmicu:

"Moji momci su spremni. Vrlo su motivirani, njihovo samopouzdanje naraslo je nakon nastupa u Elitnoj skupini, pa je moj zadatak zadržati ih na zemlji. Moraju biti smireni i lišeni pritiska."

Hrvatska je odradila odlične mini-pripreme u Sv. Martinu na Muri, Gudelj nema nikakvih problema s ozljedama, a atmosfera je očekivano dobra unutar ekipe koja već nekoliko godina pokazuje sjajan potencijal.

Prvi protivnik je Italija koja se i sama može pohvaliti vrijednim skalpom u kvalifikacijama. Talijani su, naime, izbacili Nizozemce, pobjednike europskih prvenstava ovog godišta u protekle dvije godine.

Gudelj je više puta naglašavao važnost prvog susreta na ovakvom turniru, pa ne čudi što je koncentracija stručnog stožera u potpunosti bila usmjerena upravo na Talijane:

"Snimali smo ih u 3-4 utakmice, izvukli njihove dobre i slabije strane. Radi se o odličnoj reprezentaciji, taktički izuzetno izbalansiranoj momčadi koja fazu obrane igra odlično. Igraju klasičnih 4-4-2, nemaju veliku kreativnost, ali fizički su dobri. Mi imamo protuigru za njih, nepredvidivi smo i očekujem od naših talentiranih igrača da probiju njihov sustav."

Gudeljov kolega na talijanskog klupi, Daniele Zoratto, svjestan je kako je glavna snaga Italije obrana - Talijani su u šest kvalifikacijskih utakmica pet puta sačuvali mrežu netaknutom - ali očekuje i ofenzivni pomak u Slovačkoj:

"Nadam se kako ćemo prekinuti svoju tradiciju da smo samo obrambeno usmjereni i da ćemo više pokazati prema naprijed. Kao što svatko sudjeluje u napadu, tako sudjeluje i u obrani. Važno je da igrači daju sve od sebe i da budu primjeri po svom sportskom ponašanju."

Susret Hrvatske i Italije igra se u Nitri s početkom u 17:30 (Eurosport 2). Na službenim stranicama HNS-a i Facebook stranici hrvatske reprezentacije čekaju Vas izvještaj, fotografije i izjave aktera.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri