Hrvatskoj bod na otvaranju EP-a

05.05.2013.

Hrvatskoj bod na otvaranju EP-a

Hrvatska reprezentacija do 17 godina otvorila je nastup na Europskom prvenstvu u Slovačkoj bodom protiv Italije (0:0).

 

Izabranici Ivana Gudelja uspjeli su u osnovnom naumu protiv Italije - nisu izgubili, što bi na početku ovakvog natjecanja bio veliki udarac za visoke ambicije hrvatskih kadeta. Ipak, Hrvatska će žaliti za propuštenim prigodama, da je bilo više mirnoće u realizaciji Hrvatska bi već na početku natjecanja napravila veliki korak prema polufinalu.

U izjednačenoj utakmici Hrvatska je bila za nijansu opasnija momčad, no taktički dobro postavljeni Talijani uspjeli su limitirati Hrvatsku i zaustaviti većinu njenih opasnih igrača. Raspoloženom Alenu Haliloviću pridružio se tek Roguljić u prvom dijelu, što se pokazalo nedovoljnim protiv momčadi koja je u šest kvalifikacijskih utakmica pet puta sačuvala mrežu netaknutom.

Nakon boljeg početka Italije, prvu pravu šansu propustili su momci u kvadratićima - Roguljić se lijepo oslobodio u sredini terena i odigrao dobru loptu za Brodića koji ulazi u odličnu šansu, no udarac nije bio dovoljno kvalitetan za vratara Scuffeta.

U 22. minuti Brodića je dobro proigrao Halilović, ali nakon što se lijepo riješio čuvara, Dinamov napadač pucao je u blok. U nastavku akcije zaprijetio je Roguljić, no njegov udarac u prvi kut obranio je Scuffet.

Talijani su pokušavali ubačajima i dugim loptama na koje se jako dobro postavljao Marko Marić koji je na jedinu ozbiljniju intervenciju bio primoran u 56. minuti - raspoloženi Bonazzoli fino je pucao iz voleja lijevom nogom, no Marić to odbija u korner.

Najbolju šansu na utakmici propustio je Roguljić u 66. minuti. Murić je izvrsno prošao po lijevoj strani, Halilović je propustio loptu, a Roguljić je neometan dobiva na 7-8 metara od gola, no puca slabo, preslabo za vratara Scuffeta.

Tri minute kasnije Murić je iz slobodnog udarca pogodio iznad gola, a posljednja šansa pripala je najboljem igraču utakmice - Alen Halilović dobro se oslobodio za udarac s 20-ak metara, no Scuffet je sačuvao mrežu i samim time bod Italije.

Hrvatskim kadetima podršku je došao dati i vrh Hrvatskog nogometnog saveza - na tribinama stadiona u Nitri bili su predsjednik HNS-a Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović, direktor reprezentacija Zorislav Srebrić, član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić i predsjednik Stručne komisije Romeo Jozak.

U drugoj utakmici skupine B, Rusija je pobijedila Ukrajinu s 3:0, a upravo će Rusi biti idući protivnik Hrvatske. Taj susret na rasporedu je 8. svibnja u 14 sati.

U polufinale idu dvije najbolje momčadi iz skupine, dok će s njima plasman na Svjetsko prvenstvo izboriti i trećeplasirani.

Hrvatska - Italija 0:0

Hrvatska: Marić, Stolnik, Mamić, Ćaleta-Car, Prce, Šunjić, Bašić, Roguljić, Halilović, Vojković, Brodić (od 59. Murić).

Skupina B, poredak:
Rusija 3
Hrvatska 1
Italija 1
Ukrajina 0

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri