Gudelj: "Bili smo bliže pobjedi"

06.05.2013.

Gudelj: "Bili smo bliže pobjedi"

Izbornici Gudelj i Zoratto bili su relativno zadovoljni bodom na otvaranju Europskog prvenstva U-17 selekcija.

Hrvatska i Italija otvorile su EP u Slovačkoj remijem bez pogodaka u kojem je Hrvatska imala zrelije prigode, no nije uspjela u kontinuitetu zavladati terenom protiv taktički dobro postavljenih Talijana.

 

Izbornik Ivan Gudelj naglašavao je uoči turnira važnost prve utakmice, posebno ističući koliko je bitno tu utakmicu ne izgubiti, pa je shvatljivo da je tim aspektom rezultata bio zadovoljan. Ne i realizacijom:

"Italija je odlična momčad i to smo znali. Jaki su iz prekida i imaju snažne igrače u napadu. No, mi imamo kreativnije igrače i znali smo kako posložiti taktiku u napadu. Iz protunapada smo imali četiri velike šanse - bili smo bliže pobjedi ako pogledamo broj prilika, i zbog toga mi je žao što nismo pobijedili."

Roguljić i Brodić propustili su najbolje šanse za Hrvatsku, a Gudelj ne krije da se nakon promašaja zabrinuo i za bod:

"Nažalost, u nogometu je uobičajeno da ako ne zabiješ svoje prilike da budeš kažnjen. U posljednjim minutama kada je Italija imala nekoliko kornera bojao sam se da nam se upravo to ne dogodi. Kada se sve zbroji, ovo je korektan rezultat, iako smo bili bliže pobjedi. Italija nije imala odlične prigode, osim možda nekoliko situacija nakon naših pogrešaka. Sada se moramo dobro pripremiti za iduću utakmicu."

Talijanski izbornik Daniele Zoratto u nekoliko je navrata komplimentirao Hrvatskoj:

"Znali smo koliko je snažna Hrvatska. Naše je mišljenje da se radi o najjačoj momčadi u skupini pa smo znali da će biti teško. Morali smo se nositi s njihovim snažnim stranama, a to su njihova fizička snaga i tehnička vještina, s nekoliko igrača koji su već pokazali kvalitetu na seniorskom nivou."

Stoga ne čudi da je Zorattov ukupan dojam vrlo pozitivan:

"Moram reći da su dečki odigrali odličnu utakmicu u pogledu intenziteta i taktike, i da su stvorili neke probleme Hrvatskoj koja je zaista sjajna momčad. Zadovoljni smo. Naravno da nije lako na ovom nivou, sve utakmice su teške, ali nama je bilo važno ne izgubiti, barem protiv Hrvatske."

Idući susret Hrvatska igra 8. svibnja u 14 sati protiv Rusije koja je u prvom kolu svladala Ukrajinu s 3:0.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri