Protiv Rusije po prvu pobjedu

08.05.2013.

Protiv Rusije po prvu pobjedu

Hrvatska kadetska reprezentacija danas protiv Rusije nastavlja svoju borbu za polufinale Europskog prvenstva U-17 reprezentacija.

Nakon remija bez pogodaka na otvaranju protiv Italije, Hrvatsku čeka još jedan težak izazov - reprezentacija Rusije svladala je u prvom kolu Ukrajinu s 3:0 i dala naznačiti kako je na Europsko prvenstvo u Slovačku došla u vrlo dobroj formi.

Nakon odličnih uvjeta i razdoblja bez ijedne ozljede na pripremama u Hrvatskoj, u Slovačkoj je u utorak idila prekinuta treningom koji je zbog snažnog pljuska skraćen za pola sata i tijekom kojeg je branič Franjo Prce zaradio lakšu ozljedu zbog koje je upitan za ogled s Rusijom.

Izbornik Ivan Gudelj pohvalio je Ruse nakon izvedbe protiv Ukrajine, no nada se kako će njihova ofenzivnija igra više pogodovati Hrvatskoj nego što je bio slučaj protiv Italije:

"Rusija je odlična, vrlo disciplinirana momčad s visokom kvalitetom na svim pozicijama. Nisu obrambeno orijentirani kao Italija, više ih zanima napadačka igra. Moji igrači svjesni su važnosti utakmice i bit će krajnje motivirani. Moraju samo biti smireni i ne smijemo stavljati na njih dodatan pritisak."

Rusi osim u pobjedi protiv Ukrajine ohrabrenje nalaze i u povratku važnog veznjaka Dmitrija Barinova, a izbornik Dmitrij Homuha nije štedio komplimente na račun Hrvatske:

"Hrvatska je snažna, ali mi nikada ne odstupamo od stila kojim igramo, iako se jasno moramo prilagoditi i snagama i slabostima protivnika. Hrvatska ima nekoliko sjajnih individualaca, posebno u napadu. Imaju odlične napadače koji su brzi i fizički spremni. Rekao bih da ti dečki imaju sve što je potrebno da odrastu i postanu zaista izvrsni igrači."

Hrvatsku će i ovoga puta s tribina uz navijače bodriti i jaka delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom, koja danas dolazi u Zlate Moravce.

U drugom susretu skupine B sastaju se Italija i Ukrajina, a prvi krug završava u subotu kada Hrvatsku čeka Ukrajina.

Europsko prvenstvo U-17, skupina B, 2. kolo:
Hrvatska - Rusija 14:00 (Zlate Moravce)
Ukrajina - Italija 18:00 (Nitra)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri