Gudelj: "Nismo bili mirni u završnici"

09.05.2013.

Gudelj: "Nismo bili mirni u završnici"

Razočaran je bio izbornik Ivan Gudelj nakon što ni u drugom nastupu na Europskom prvenstvu njegovi kadeti nisu uspjeli postići pogodak.

Nakon remija bez golova na otvaranju EP-a protiv Italije, hrvatska U-17 selekcija na isti je način okončala i susret 2. kola protiv Rusije. Iako je bila aktivnija momčad u većem dijelu susreta, Hrvatska opet nije znala doći do pogotka, pa se nalazi u neugodnoj poziciji uoči posljednjeg kola.

Naime, kako je Italija u završnici preokrenula vodstvo Ukrajine i slavila s 2:1, Hrvatska uoči zadnjeg kola ne drži sve u svojim rukama. Eventualni remi Italije i Rusije u posljednjem kolu, uz postignute pogotke, izbacio bi Hrvatsku neovisno o raspletu susreta Hrvatska - Ukrajina. U slučaju pobjede Italije ili Rusije Hrvatskoj treba bilo kakva pobjeda nad Ukrajinom, dok u slučaju remija bez pogodaka Hrvatskoj igra uvjerljiviji trijumf od ovog talijanskog - ili s više razlike ili s više postignutih pogodaka.

Nakon odličnih nastupa u Elitnoj fazi, od Hrvatske se očekivalo više u napadačkom segmentu igre, pa ne čudi što je i izbornik Ivan Gudelj razočaran činjenicom da Hrvatska još nije postigla pogodak:

"Napadački smo dobro krenuli u utakmicu, a imali smo više dobrih šansi od protivnika, posebno u drugom dijelu. U većem dijelu utakmice smo dominirali, ali nismo imali dobar zadnji pas, iako smo stvorili nekoliko kvalitetnih šansi. Naša obrana je bila fantastična, sva četiri braniča, vratar i dvojica zadnjih veznih. U napadu nismo bili tako dobri."

Izbornik je pokušao detektirati razloge tomu:

"Nismo bili mirni u završnici, a u nekim situacijama su neki od mojih igrača bili sebični. Nije to tako loše, imamo ispred sebe treću utakmicu. Naši ciljevi i dalje su jasni i ostaju isti. Nismo izgubili, nismo primili pogodak, ali nismo ni zabili. Jednostavno, u posljednjoj utakmici ćemo ići na pobjedu i to je to."

Njegov ruski kolega Dmitrij Homuha također je bio nezadovoljan propuštenim prigodama, no nije krio da su Rusi ipak zadovoljniji rezultatom nego Hrvati:

"Bio je ovo zaista težak susret za naše dečke iz fizičke perspektive. Hrvatska je dobro organizirana momčad s nekoliko jakih pojedinaca. Vjerujem da je ishod realan. Kreirali smo neke šanse, ali imao ih je i protivnik. Sada smo u boljoj poziciji od suparnika, pa ovo nije najgori rezultat za nas. Šteta je da nismo zabili, ali na ovom nivou su dečki još vrlo mladi i nisu fizički razvijeni. Kada su umorni, neki tehnički elementi nisu onako dobro odrađeni kao što bi trebali biti."

Uz Ruse, barem treće mjesto u skupini i samim time nastup na Svjetskom prvenstvu osigurali su Talijani preokretom u završnici susreta protiv Ukrajine. Izbornik Daniele Zoratto priznao je da ni sam nije očekivao takav rasplet na kraju:

"Da budem iskren, nisam vjerovao da to možemo učiniti, već sam razmišljao o utakmici s Rusijom. Znam da je ovo ekipa koja se bori do samog kraja, ali vidio sam umor i vidio sam kako Ukrajina ima psihičku prednost. No, pogodak nam je dao veliku snagu da na kraju dođemo do pobjede. Ovom pobjedom momci su osigurali Svjetsko prvenstvo što mislim da je veliko postignuće za njih."

Posljednje kolo skupine B igra se u subotu 11. svibnja, a obje utakmice (Hrvatska - Ukrajina, Italija - Rusija) počinju u isto vrijeme (19:30).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri